Peste 600 de folclorişti sosesc la Sibiu pentru Festivalul "Cântecele Munţilor". Cei mai îndepărtaţi vin tocmai din Mexic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibiul devine începând de mâine capitala folclorului românesc, peste 620 de participanţi din şase ţări ale lumii anunţândi-şi deja prezenţa la cea de-a XXXVI-a ediţia a Festivalului Cântecele Munţilor.

CITEŞTE ŞI:

Cine-a zis dorului, dor?

Cei mai inediţi invitaţi se anunţă a sosi tocmai din Mexic, aceşti urmând să arate publicului sibian, chiar pe scena din Piaţa Mare, demonstraţii de dansuri populare sud-americane. Mexicanilor li se alătură invitaţi din Serbia, Grecia, Cipru, Bulgaria şi bineînţeles, câţiva dintre cei mai renumiţi interpreţi populari din România. Festivalul durează până în 8 august, însă pe toată durata luni sunt programate zilnic numeroase expoziţii de costume populare, demonstraţii culinare, work-shop-uri şi alte evenimente specifice folclorului. Cele mai atractive seri se anunţă a fi cele dinspre sfârşitul săptămânii, când în Piaţa Mare vor avea loc spectacole de câteva ore de dansuri şi cântece populare. Ele vor fi prezentate de Iuliana Tudor şi Vâru’ Săndel.

„Dorim ca prin aceste evenimente să apropiem publicul de ceea ce înseamnă promovarea şi conservarea tradiţiilor populare, de oriunde ar fi acestea. Pe perioada zilelor de festival vrem să demonstrăm că folclorul reprezintă un limbaj unic”, a declarat Silvia Macrea, directorul Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” şi organizatorul festivalului. Super-concertul de vineri seară, programat de la ora 20.00, va fi precedat cu o oră mai devreme de o paradă a costumului popular, care va cuprinde Bulevardul Nicolae Bălcescu şi Piaţa Mare.

Accesul la concertele din Piaţa Mare este liber pentru toţi iubitorii muzicii populare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite