Peste 600.000 de lei alocaţi pentru cercetătorii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii cercetători de la ULBS îşi fac studiile doctorale cu bani primiţi de la Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu,la coada Topului Integrităţii Universităţilor Publice din România

Un profesor de la ULBS a obţinut premiul I la Conferinţa Ro EduNet

Munca lor a fost considerată drept una importantă şi reprezentativă pe un plan mult mai amplu decât cel local. „Fără acest grant nu cred că aş fi putut să-mi continui cercetarera”, spune Daniel Morariu, profesor la Facultatea de Inginerie „Hermann Oberth” şi câştigător al unui grant de cercetare cu finanţare de la Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior. Daniel Morariu nu este la primul proiect ştiinfic câştigat în cadrul universităţii sibiene.

Însă „Sistem de clasificare automată a datelor nestructurate folosind metaclasificatoare bazate pe metode tip support vector machine şi naive Bayes”, cum se numeşte proiectul lui, i-a adus şansa de a continua ceea ce începuse să studieze încă de la concerepea şi elaborarea tezei de doctorat. “Mă bucur foarte mult că am reuşit să obţin acest grant pentru că mă ajută foarte mult. Totuşi nu este primul meu grant de acest gen câştigat. Proiectul de cercetare pentru care urmează să primesc finanţarea este de fapt o continuare a tezei mele de doctorat. Mi-am dorit să-mi finalizez studiul şi ideile şi fără acest proiect şia ceşti bani nu aş fi reuşit”, mai spune Daniel Morariu.

Al doilea pe ţară
Tot o continuare a muncii începută cu mult timp în urmă este şi cercetarea propusă de criticul literar sibian Andrei Terian. Acesta a depus la CNCSIS proiectul “Modele metodologice şi ideologice europene şi nord-americane în teoria, critica si istoriografia literară românească din perioada 1965-2010”. Pe lângă faptul că a fost acceptat şi va fi finanţat, cu adevărat deosebit este faptul că tânărul cercetător sibian a fost al doile pe ţară la concursul CNCSIS. “Este remarcabil faptul că proiectul lui Andrei Terian a fost clasat al doilea, la comisia de Ştiinţe umaniste, cu un punctaj de 98,30 puncte dintr-un total de 100 de puncte”, arată Claudiu Kifor, directorul Departamentului de Cercetare Ştiinţifică din cadrul ULBS. În cadrul competiţiei pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente a fost acceptat şi finanţat şi proietul Sabinei Adina Luca, de la Facultatea de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

Cercetare de milioane la ULBS
Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a decontat anul trecut prin proiecte de cercetare suma de 10.413.889 de lei, cu aproximativ 150.000 de lei mai mult decât în 2008. Cifra este de aproape trei ori mai mare decât sumele obţinute de universitatea sibiană în anul 2007. Conf. univ. dr. Rodica Liliana Grigore, de la Facultatea de Litere şi Arte, a fost declarată cel mai bun cercetător de la ULBS pe anul trecut.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite