Peste 46.000 pachete de ţigarete netimbrate confiscate de poliţiştii sibieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe raza judeţului Sibiu, de la începutul anului până în prezent, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu şi, cu precădere, cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sibiu, au desfăşurat ample activităţi de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale.

CITIŢI ŞI:

5000 de pachete de ţigări netrimbrate confiscate de poliţiştii sibieni

Alte 360.000 de ţigări au fost confiscate

Aproape 200.000 de ţigări confiscate de poliţişti

În colaborare cu Serviciul Rutier Sibiu şi Poliţiile Teritoriale, precum şi cu organe de control din cadrul Gărzii Financiare Sibiu şi Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Sibiu, au fost organizate şi desfăşurate 11 acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Au fost aplicate un număr de 44 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 417.500 lei şi au fost confiscate peste 920.000 ţigarete, respectiv 46.000 pachete ţigarete, fără timbru, provenite fie din Duty-free-uri, fie din Republica Moldova.

Totodată, cu ocazia acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 32 infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la contrabandă, fiind înregistrate 19 dosare penale, dintre care 10 au fost declinate instanţelor competente, iar în cazul a 7 dintre acestea s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva a 21 persoane, persoane care au traficat ţigaretele pe raza judeţului Sibiu. Potrivit prevederilor legale, un număr de 11 autoturisme au fost ridicate în vederea confiscării şi cercetării. Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata accizelor datorate a fost de 225.000 lei. Comparativ cu perioada similară a anului precedent (2009), pe această problematică, în cursul acestui an, infracţionalitatea s-a dublat.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite