Peste 240 de sibieni reîmproprietăriţi cu terenuri luate abuziv înainte de 1989

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a demarat oficial etapa de repunere în posesie a persoanelor care au deţinut terenuri şi care au fost trecute în proprietatea fostelor cooperative agricole CAP-uri şi IAS-uri.

CITIŢI ŞI:

Sibiul are cea mai scumpă carne de pui şi cel mai scump lapte din România

Investiţie de 12 milioane de euro în reţele de apă şi canalizare din Sibiu

„Este vorba de 242 de beneficiari care vor primi terenuri extravilane ce însumează 360 de hectare situate pe locul fostului IAS Agromixtă”, a explicat primarul Klaus Iohannis. Este vorba de 230 de hectare poziţionate în zona Sibiu – Dealul Bulgăru şi încă 130 de hectare aflate zona Guşteriţa.

Procedura este simplă. O echipă din primărie se deplasează la faţa locului pentru a semna cu proprietarii procesele de predare-primire ale terenurilor. „În fiecare zi de lucru sunt puse în posesie aproximativ 20 de persoane”, a mai spus primarul Iohannis.

Terenurile primite de la Agenţia Domeniile Statului pentru care municipalitatea reconstituie dreptul de proprietate au fost predate de către ADS Bucureşti în baza unui proces verbal de predare-primire în luna august 2010.

Mai vor şi alte terenuri
Edilul şef al oraşului a mai anunţat că Primăria Sibiu va mai face demersuri în această primăvară către ADS pentru a primi încă 110 hectare prin redepunerea unei solicitări care a fost iniţial respinsă. În prezent mai sunt 161 de dosare aprobate prin care se solicită reconstituirea dreptului de proprietate şi o serie de cereri aflate în diverse stadii ale evaluării.

Ultima sesiune de reîmproprietăriri a avut loc în anul 2007 pe locul fostului IAS Agroindustriala, când au primit înapoi terenuri un număr de 47 persoane.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite