Peste 13.000 de sibieni primesc ajutoare pentru persoanele defavorizate de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea sibiană va organiza şi în această toamnă distribuirea ajutoarelor alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane defavorizate din România. Pe listele iniţiale figurează un număr total de 13.168 persoane din municipiul Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Medieşenii s-au înghesuit la alimentele de la UE

Anul acesta vor fi distribuite un număr de şase produse alimentare: făină -14 kg/beneficiar, mălai – 7 kg/beneficiar, paste făinoase - 3,6 kg/beneficiar, zahăr – 1 kg/beneficiar, lapte praf -1 kg/beneficiar şi biscuiţi - 1,4 kg/beneficiar. Fiecare beneficiar va primi o cantitate totală de 29 de kg de alimente.
Categoriile de beneficiari vor fi aceleaşi ca şi în anii trecuţi:
1. Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună;
2. Şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj;
3. Persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.
4.  Familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (adică ajutor social)
Acţiunea de distribuire a produselor alimentare la nivelul municipiului Sibiu va fi asigurată de Primăria Municipiului Sibiu, Serviciul Public de Asistenţă Socială Sibiu, Serviciul Public Cantina Municipiului Sibiu şi Serviciul Public Poliţia Comunitară Sibiu. Alimentele vor fi distribuite din sediul Magazinului Bricomat din Sibiu, Şoseaua Alba Iulia, nr. 112.

Distribuire pe baza Cărţii de Identitate

Data de începere şi programul distribuirii produselor alimentare se vor anunţa public, în funcţie de graficul de livrare stabilit de Consiliul Judeţean Sibiu. Distribuirea acestor alimente se va face în baza cărţii de identitate a beneficiarului. În cazul persoanelor care un se pot deplasa sau al minorilor, persoana care se prezintă în vederea ridicării produselor alimentare va prezenta în original cartea de identitate sau certificatul de naştere al minorului/beneficiarului şi cartea de identitate a persoanei care vine să ridice alimentele. Distribuirea produselor alimentare către familiile şi persoanele singure care beneficiază de ajutor social va fi asigurată de Cantina Municipiului Sibiu. În cadrul acţiunii de distribuire a acestor ajutoare din anul 2009 un număr de 10.700 de beneficiari au ridicat alimentele.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite