Peste 100 de locuri scoase la concurs pentru cei care vor să devină pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

40 dintre ele sunt la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”.  Alături de cele 40 de locuri de la Academia de Poliţie, cei interesaţi au la dispoziţie alte 120 de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, judeţul Prahova. Dintre acestea, 104 sunt pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă iar 16, pentru maiştri militar

CITEŞTE ŞI:

Un bărbat a murit într-un incendiu,la Cârța

Foc în şopron de la o lumânare uitată aprinsă

De asemenea, pentru concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu şi la Academia Tehnică Mlitară Bucureşti, vor fi scoase la concurs 7 locuri pentru ofiţeri.

Dintre acestea, 3 sunt la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu (unul la specializarea Finanţe contabilitate şi două la specializarea ”Intendenţă”), iar celelalte 4, la Academia Tehnică Militară Bucureşti (căte două pentru specializările „Blindate, automobile şi tractoare” şi „Calculatoare şi sisteme informatice pentru apărare şi securitate naţională”.

Cei interesaţi să se înscrie la concursul de admitere trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, respectiv să aibă cetăţenie română şi domiciliul în România; să cunoască limba română scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri discplinare dintr-o instituţie de învăţământ; să aibă vârsta de minimum 18  ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2011 şi de maximum 27 de ani; să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minim 8,00; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să fie declaraţi apt medical, fizic şi psihic; să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabiliatarea; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică.

Pentru Academia de Poliţie, Academia Forţelor Terestre şi Academia Tehnică Militară înscrierile se fac până la 03.06.2011 iar pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă, până la 01.07.2011.

Înscrierile se fac la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, str. Vasile Cârlova nr. 16-22. Informaţii suplimentare, precum şi tematica de concurs se pot obţine la Biroul Resurse Umane din cadrul I.S.U., telefon 0269-211 212, interior 135, 138.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite