Peste 100 de educatori din Sibiu au intrat astăzi în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice de la şapte grădiniţe sibiene au intrat astăzi în grevă de o zi, nemulţumite de decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Legea Educaţiei.

CITIŢI ŞI

Munceşte 15 ore pe zi ca să îşi câştige existenţa

„ Este vorba despre grădiniţele 18, 22, 26, 29, 42 şi 43, unde toate cadrele didactice sunt astăzi în grevă, iar activitatea educaţională nu se desfăşoară. În grevă se află şi patru cadre de la grădiniţa 41, însă aici activitatea s-a desfăşurat normal.

În plus, mâine se anunţă proteste la Grupul Şcolar de Industrie Uşoară şi la Liceul Teoretic «G.Gundisch», din Cisnădie, între orele 11.30 şi 13.30“, ne-a spus Constantin Gorun, inspector şcolar general.

Protestele vor continua

Cadrele didactice aflate stăzi în grevă spun că sunt extrem de nemulţumite de situaţia din învăţământ. „ Cadrele didactice protestează faţă de decizia Guvernului de a-şi asuma răspunderea pe Legea Educaţiei, ignorând în totalitate dialogul social, de dorinţa guvernanţilor de a permanentiza reducerile salariale din sistemul bugetar şi de decizia de a nu aplica legea salrizării unitare, începând cu 1 ianuarie 2011.Dorinţa noastră este de a se reveni măcar la salariile dinaintea reducerilor cu 25%, întrucât s-a ajuns la salarii de aproximativ 450 de lei, ceea ce este inacceptabil“, ne-a spus Simona Lungu, lider de sindicat la Grădiniţa nr. 18.

Mai mult, cadrele didactice spun că, cel mai probabil, proteste vor mai fi şi pe viitor, însă nu s-au stabilit încă date concrete. „La situaţia care este acum în învăţământ, cu siguranţă, proteste vor mai fi şi pe viitor. S-a discutat despre acest lucru, însă deocamdată nu s-a stability nimic official“, spune şi Ionela toader, lider sindical la Grădiniţa 42.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite