Sibiu: Peste 50 de rromi au venit la Bursa locurilor de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au avut de ales din cele 91 de posturi oferite de agenţii economici

Restaurantul Plazza de lângă Piaţa Cibina a găzduit în această dimineaţă Bursa locurilor de muncă pentru persoanele de etnie rromă din judeţ. Oamenii veniţi din toate colţurile judeţului au avut de ales dintr-un număr de 91 de locuri, puse la dispoziţie de către opt firme. “Din totalul locurilor de muncă majoritatea se adresează muncitorilor necalificaţi în domenii precum marochinărie, confecţii şi construcţii, oferta fiind completată de femei de serviciu frezor, vopsitor, fierar-betonist, zidar şi dulgher”, a spus Ovidiu Ogrean, purtător de cuvnt la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munncă Sibiu.

Rromii ajunşi la Bursă au luat pe rând standurile celor prezenţi, au întrebat ce li se oferă şi ulterior şi-au încercat şi norocul. “Aş vrea să mă angajez ca femeie de serviciu, dar nu şiut dacă vor fi de accord să mă angajeze. Am doar trei clase şi nici nu am mai lucrat nicăieri până acum”, ne-a spus Paraschiva Negrea, în vârstă de 35 de ani, care a venit pentru bursa de la Sibiu din satul Cornăţel.

Bursa locurilor de muncă pentru persoanele de etnie rromă s-a desfăşurat concomitent şi la sediile agenţiilor locale din Mediaş, Avrig şi Agnita, acolo unde 11 firme au pus la dispoziţia celor interesaţi 72 de locuri de muncă. Potrivit reprezentanţilor AJOFM,anul trecut au fost angajate 60 de persoane în urma organizării acestui tip de bursă. 

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite