Sibiu: Alegerile modifică programul Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Alegerile modifică programul Serviciul de Evidenţă a Persoanelor
Sibiu: Alegerile modifică programul Serviciul de Evidenţă a Persoanelor

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Sibiu va fi deschis în cele două sâmbete dinaintea zilelor de 22 noiembrie şi 6 decembrie, zielele în care vor avea loc cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale.

Angajaţii Serviciului vor deservi în special cetăţenii cu drept de vot, care se prezintă la ghişeu pentru punerea în legalitate în privinţa cărţii de identitate, dacă aceasta a expirat, a fost pierdută, fărată, deteriorată.
În plus, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Sibiu se va lucra în fiecare zi, de luni până sâmbătă, între orele 8.00 şi 20.00, programul fiind următorul:
Luni şi Miercuri între orele 08.00 – 13.00 şi 14.00 – 18.30, preluări şi înmânări de acte; între orele 18.00 – 20.00 doar înmânări de acte de identitate

Marţi, Joi şi Vineri între orele 08.00 – 13.00 şi 14.00 -  16.30 preluări şi înmânări de acte; între orele 16.30 – 20.00, doar înmânări de acte de identitate.

Funcţionarii îi vor deservi pe cetăţeni şi sâmbătă, 21 noiembrie şi 5 decembrie, între 08.00 – 20.00, atât pentru preluare cât şi pentru eliberare de  documente, iar zilele de 22 noiembrie şi 6 decembrie ghişeul serviciului va fi deschis între orele 08.00 – 21.00, fără întrerupere, pentru înmânarea cărţilor de identitate persoanelor care au depus acte în săptămânile premergătoare, dar şi pentru soluţionarea prin emiterea cărţilor provizorii de identitate pentru persoanele care nu deţin toate actele necesare emiterii cărţii de identitate.

Buletin în doar cinci zile
De asemenea, în această perioadă vor fi scurtate termenele de eliberare a actului de identitate la 5 zile lucrătoare, iar toate cererile înregistrate în săptămâna premergătoare zilelor de 22 noiembrie, respectiv 6 decembrie, vor fi soluţionate prin înmânarea cărţii de identitate sau cărţii provizorii de identitate chiar în zilele alegerilor, pentru a se asigura exercitarea dreptului de vot. Contravaloarea actelor de identitate şi taxa extrajudiciară de timbru se vor achita, în zilele lucrătoare, ca şi în zilele de sâmbătă, la sediul serviciului din Sibiu, Bulevardul Victoriei nr. 1 – 3, fie la camera 20 (sediul nou) sau chiar la ghişeul serviciului, în timpul programului de depunere a actelor.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite