Percheziții la Sibiu – benzinari acuzați că declarau motorina drept păcură, ca să scape de accize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Polițiștii bucureșteni au făcut joi 15 percheziții la adrese din București și mai multe județe, printre care și Sibiul. Până acum, patru persoane au fost reținute, acuzațiile fiind de evaziune fiscală și spălare de bani.

Ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Operaţiuni Speciale şi cu sprijinul Serviciului Special de Intervenţie Rapidă, au făcut joi 15 percheziţii domiciliare la adrese din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Vâlcea, Giurgiu, Sibiu şi Teleorman şi au pus în aplicare 17 mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

”Persoanele implicate, prin intermediul unor societăţi comerciale, au efectuat importuri de produse petroliere din Republica Moldova pe care la punctul vamal românesc le-au declarat ca fiind uleiuri minerale, în scopul sustragerii de la plata accizelor datorate, în realitate, cantităţile de produse petroliere importate fiind motorină euro 5”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Potrivit documentului citat, ”prin intermediul unor societăţi comerciale de tip “fantomă” şi persoane fizice controlate de persoanele cercetate, au fost înregistrate vânzări fictive de uleiuri minerale (păcură) şi alte achiziţii fictive de motorină, mărfurile fiind, în final, comercializate sub o aparentă legalitate.

O altă practică a acestora a constat în achiziţii de pe teritoriul naţional de uleiuri minerale ce au fost comercializate după o aditivare empirică drept motorină euro 5, prin intermediul unor societăţi comerciale de tip “fantomă”, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi TVA-ului aferent operaţiunilor comerciale derulate”.

Prejudiciul estimat în dosar este de aproximativ 4.000.000 de lei, iar până acum patru persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani


Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite