UPDATE VIDEO Percheziții la Sibiu, în cazul unei rețele de hackeri - Vezi imagini de la descinderi GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Descinderi DIICOT la Sibiu
Descinderi DIICOT la Sibiu

Polițiștii de la Crimă Organizată, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial DIICOT Sibiu au făcut în această dimineață 21 de percheziții domiciliare la Sibiu, Cluj, București și Vâlcea, fiind vizați membrii unei grupări specializate în fraude informatice.

CITIŢI ŞI:

Sfârșit cumplit pentru un bărbat, pe DN 1 – Trei TIR-uri au trecut peste el GALERIE FOTO

UPDATE/ Suspecţii fac parte din două grupări infracţionale, care în acest an s-au unit

Marea majoritate a celor 24 de învinuiţi din dosar au antecedente în fraude informatice. 

„Modul de operare este deja clasic, cel al licitaţiilor fictive prin internet. Infractorii postau pe diferite site-uri tot felul de bunuri la vânzare, bunuri pe care nu le deţineau. Trimiteau doar o imagine cu bunul respectiv, vindeau de la I-Pad-uri, I-Phone-uri, laptopuri de ultimă generaţie, până la utilaje agriocole şi autoturisme”, a spus inspectorul Cristian Negru, şeful Serviciului de Combatere a Criminialităţii Informatice Alba Iulia

Potrivit acestuia, hackerii cereau fie avansuri, fie toţi banii, şi fac parte din două grupări infracţionale care în acest an s-au unit.

„Au fost două grupări constituite în 2009, care în 2011 au fuzionat. Liderii celor două grupări au stabilit că e mult mai rentabil să lucreze împreună, să-şi împrumute unii altora conturile bancare şi săgeţile controlate de ei. Au înfiinţat o societate comercială şi un site care avea ca obiect vânzarea de produse de curăţenie şi ofereau fictiv servicii de curăţenie”, a mai spus Cristian Negru.

La cele 21 de percheziţii, au fost ridicate foarte multe calculatoare, laptopuri, dar şi două autoturisme.

image

Potrivit procurorului șef al DIICOT SIbiu, Danusia Boicean, este vorba de aproximativ 25 de învinuiți și 120 de părți vătămate din Austria, Germania, Elveția, Franța și Statele Unite ale Americii.

Membrii rețelei organizau licitații false pe internet, bunurile fictive scoase la licitație fiind dintre cele mai diverse, de la electrocasnice până la ATV-uri, mașini sau tractoare, prejudiciul estimat în acest dosar fiind de 120.000 de euro. 

Acțiunea a fost realizată de către DIICOT Sibiu în colaborare cu Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba, și direcțiile de operațiuni speciale din Sibiu, Alba, Deva și București.

Suspecții au fost duși la sediul DIICOT Sibiu, pentru audieri.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite