Sibiu: Pensiunile sibiene, solicitate pentru sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Pensiunile sibiene, solicitate pentru sărbătorile de iarnă
Sibiu: Pensiunile sibiene, solicitate pentru sărbătorile de iarnă

Preţurile se menţin la nivelul anului trecut, astfel ca vacanţa de Crăciun sau de Revelion variază între 600 şi 2.100 de lei, în funcţie de numărul de margarete al pensiunii.

Au pus murăturile, au schimbat decorul şi au făcut mici renovări, iar acum lansează oferte care mai de care mai atrăgătoare, în aşteptarea turiştilor care aleg să îşi petreacă sărbătorile de iarnă într-un decor deosebit. Este vorba despre proprietarii pensiunilor din Mărginimea Sibiului, care nu se plâng deloc de criza economică şi spun că anul acesta, cererile au început să apară chiar mai devreme ca în anii anteriori.
Potrivit specialiştilor, acest lucru este determinat de faptul că oamenii nu-şi mai permit să dea banii pe vacanţe foarte costisitoare, iar pensiunile din zona Mărginimii reprezintă cea mai bună alegere, luând în vedere în raportul calitate-preţ.

Calitate la acelaşi preţ

„ Anul acesta, oamenii s-au interest de ofertele de Crăciun şi Revelion mult mai devreme decât anul trecut. Una dintre explicaţii ar fi că aceştia nu-şi mai permit excursiile foarte scumpe, iar alta poate fi dată de faptul că preţurile au rămas la acelaşi nivel ca anul trecut, iar copndiţiile sunt foarte bune“, ne-a spus Dorin Beu, preşedinte filialei sibiene a Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural. Acesta a spus că un pachet care include patru nopţi, cu demipensiune, variază anul acesta între 600 şi 2.100 de lei de persoană, în funcţie de numărul de margarete al pensiunii.

Nu se vede criza

Proprietarii de pensiuni nu se arată deloc preocupaţi de criza economică şi mizează şi anul acesta de un grad de ocupare de 100% în perioada sărbătorilor. „Anul acesta, am decis să închiriem toată pensiunea, nu pe camere. Oferta noastră, pentru un sejur de patru nopţi, între 30 decembrie şi 3 ianuarie, este de 1.300 de euro, doar pentru cazare. Asta în condiţiile în care dispunem de trei apartamente cu câte două camere fiecare, în care se pot caza între 8 şi 10 persoane. Avem deja solicitări de la persoane din Bucureşti şi Călăraşi, iar acum aşteptăm confirmările“, ne-a spus Adina Paraschiv, proprietara pensiunii „Casa cu Livadă“, din Sălişte.

Rezervate complet

Mulţi dintre turiştii care vor să îşi petreacă sărbătorile de iarnă într-un mod tradiţional s-au grăbit deja să îşi rezerve un loc la una dintre pensiunile sibiene, astfel că multe dintre locuri sunt deja ocupate. „La doar patru zile după ce am lansat oferta, locurile s-au epuizat. Astfel că pentru Crăciun  nu mai avem locuri disponibile, iar pentru Revelion mai aştept confirmare pentru cinci camere. Turiştii sunt aşteptaţi cu mere coapte, vin şi ţuică fiartă, dar şi cu preparate tradiţionale româneşti, care le vor asigura un sejur de vis“, ne-a spus norica Gligorea, proprietara Pensiunii Norica, din Gura Râului.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite