VIDEO Patru autocare și câteva zeci de TIR-uri sunt blocate la Veștem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 100 de persoane au rămas blocate în autocarele de la Veștem
Peste 100 de persoane au rămas blocate în autocarele de la Veștem

Aproximativ 100 de persoane au rămas blocate în patru autocare la punctul de control Veștem, la intersecția DN 1 cu DN 7, pe Valea Oltului. La fața locului a ajuns și prefectul județului Sibiu, Horațiu Răcuciu.

UPDATE ora 23.26 Zeci de tiriști își petrec noaptea în cabine, la Veștem, și trag osperanțe că măcar marți dimineața își vor putea relua drumul.

”Așteptăm aici să dea drumul la drum. Stau de la 11 dimineața, vin din Franța, am descărcat la Cugir și merg la Vâlcea. Mâncare și apă deocamdată sunt, cât of mai fi, combustibil cam puțin, un sfert de rezervor. Trebuia să ajung astăzi la 12 la Vâlcea, că mai am de descărcat, 4 paleți cu saci”, a povestit Pătru Anuța, un șofer de TIR.

La fel ca și pasagerii din autocare, șoferii și-au făcut aprovizionarea cu mâncare și apă de la benzinăria și restaurantul de la Veștem.

”De la Deva vin, merg la Vâlcea, sunt încărcat cu alimente. Am mâncare, apă, și încă mai am combustibil”, a povestit Virgil S, un alt șofer de TIR.

În tot județul, sunt blocate câteva sute de TIR-uri, atât datorită închiderii Văii OLtului cât și restricțiilor pentru autovehiculele cu masă mai mare de 7,5 tone, pe DN 1 și DN 7. TIR-urile sunt trase pe dreapta la Veștem, pe centura Sibiului, la Boița, Miercurea și Apoldu.

UPDATE ora 21.50 La Veștem a sosit și o ambulanță SMURD. Medicii au intervenit în două cazuri: un bărbat de 64 de ani, care suferise o intervenție chirurgicală pe cord la Târgu-Mureș și căruia i s-a acordat asistență medicală la fața locului, și o femeie de 53 de ani, operată de cancer la Cluj, care va fi transportată la spitalul din Sibiu. Potrivit medicilor, femeia prezintă anumite probleme la nivelul picioarelor.

”Am intervenit la un pacient care a fost recent externat de la Târgu Mureș de la chirurgie cardio vasculară pentru o ablație pe cord, tulburări de ritm, l-am găsit în stare bună, echilibrat hemodinamic, respirator, nu pune probleme de sănătate în condițiile în care poate să-și ia tratamentul și să se alimenteze și mai avem încă o doamnă cu un cancer care e în stare ceva mai gravă, cu edeme gambiere, cu hipertensiune care ar trebui transportată la spital pentru siguranța dânsei, să fie ținută în observație și eventual să își reia drumul în condiții mai bune mâine dimineață”, Maria Crețu, medic SMURD Sibiu.



UPDATE ora 21.30
  În urma discuțiilor cu prefectul Horațiu Răcuciu și cu șeful ISU Sibiu, maior Csmin Balcu, călătorii din cele patru autocare blocate la Veștem au hotărât să se întoarcă la Sibiu, de unde în cursul nopții vor pleca cu un tren spre Râmnicu Vâlcea. Trenul pleacă din Sibiu la ora 3.24.

Două persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului

Oamenii au refuzat varianta de a-și petrece noaptea la căminul cultural din Tălmaciu. ”Au refuzat, au spus că e mai bună alternativa să meargă cu trenul. Se întorc în gară și la 3:24 este tren înspre Vâlcea”, a spus prefectul Horațiu Răcuciu.





Potrivit prefectului județului Sibiu, Horațiu Răcuciu, călătorii au două variante: să-și petreacă noaptea în autocare sau să fie cazați la Căminul Cultural din localitatea Tălmaciu. Pe lângă cele patru autocare, au rămas blocate la Veștem și câteva zeci de TIR-uri.

Peste 100 de persoane au rămas blocate în autocarele de la Veștem

”Venim de la Oradea și vroiam să mergem la Râmnicu Vâlcea, stăm aici de la ora 17:00. Am 15 pasageri. Nu avem altă variantă, am încercat să mergem spre Deva, să mergem pe defileul Jiului, și acolo este blocat, nu avem altă variantă decât să stăm să așteptăm”, a spus Ion Racheru, șoferul unui autocar.

Pasagerii s-au aprovizionat cu mâncare și apă de la benyinăria de la Veștem, și s-au pregătit pentru o noapte petrecută în autocar. ”Venim din Cluj, e bine deocmadată, mâncare am avut și am mâncat, apă am cumpărat, o să așteptăm să plecăm”, a spus Elena Chestoiu, pasageră într-unul din cele patru autocare.

”Stau de 6 ore, ne mai dă din când în când căldură, toată noaptea rămânem aici, a venit un polițist și ne-a spus că până dimineață nu avem speranțe să se deblocheze drumul. Avem mâncare și apă, am cumpărat de la Peco. Nu avem speranțe să ajungem până mâine, poate pe la prânz”, a spus Mircea Vilaru, un alt pasager.

Căderile de zăpadă din ultimele 24 de ore au determinat autorităţile să ia măsuri extreme în ceea ce priveşte desfăşurarea traficului rutierpe Valea Oltului. "Traficul a fost complet restricţionat între Veştem şi Brezoi din cauza căderilor de zăpadă de pe carosabil. Maşinile cu un tonaj mai mic de 7,5 tone sunt redirecţionate pe DN1 spre Braşov", a spus comisarul şef Lucian Tarnu, adjunctul IPJ Sibiu.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite