Sibiu: O sută de tineri bogaţi şi săraci dansează în “Pasărea de foc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: O sută de tineri bogaţi şi săraci dansează în “Pasărea de foc”
Sibiu: O sută de tineri bogaţi şi săraci dansează în “Pasărea de foc”

O sută de tineri cu vârste cuprinse între 11-22 de ani din Bucureşti, Braşov şi Sibiu vor urca mâine seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor  într-un spectacol de dans contemporan de excepţie pe muzică lui Igor Straviski, în viziunea originală a coregrafilor Royston Maldoom şi Josef Eder.

Spectacolul “Pasărea de foc” a fost prezentat prima oară pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu,  în organizarea  Asociaţiei Jungen Rumanien eine Chance. Inedit este faptul că dansatorii provin atât din medii sociale defavorizate, cât şi din familii înstărite, sunt tineri fără abilităţi fizice deosebite, fără experienţă în artă dansului şi care nu s-au cunoscut până acum.
 “Proiectul “Pasarea de foc” face parte din povestea mea de dragoste cu Romania şi cu românii, ţine de dorinţa mea de a păstra legatura cu acest popor deosebit, în special cu tinerii, după ce m-am întors acasă, în Germania” spune Monique Gruber, fondatorarea Jungen Rumänen eine Chance.Proiectul de dans comunitar “Pasărea de Foc” a fost creat cu un buget obţinut în proporţie de 90 la sută din România. Spectacolul de la Casă de Cultură a Sindicatelor are lor marţi seară, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite