Sibiu: Şase elevi sibieni în Parlamentului Transnaţional al Tinerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Şase elevi sibieni în Parlamentului Transnaţional al Tinerilor
Sibiu: Şase elevi sibieni în Parlamentului Transnaţional al Tinerilor

Un grup de şase liceeni de la Colegiile Gheorghe Lazăr şi Brukenthal din Sibiu participă  la întâlnirea generală a Parlamentului Transnaţional al Tinerilor desfăşurată la Landshut în Germania până în 10 octombrie.

Elevii care reprezintă Sibiul la întâlnirea din oraşul înfrăţit Landshut au pregătit o prezentare a burgului. În cele două săptămâni de dezbateri, sibienii vor lua contact cu diferite teme sociale şi politice cum ar fi compararea ţărilor şi a parlamentelor comunale, începând de la modul de desfăşurare a şedinţelor,  până la compentenţă, coloratura politică.
Alături de elevi din alte cinci oraşe europene, Elgin din Anglia, Landshut din Germania, Nowosibirsk din Rusia, St. Petersburg din Rusia şi Mukatschevo din Ucraina, elevii de la Lazăr şi Brukenthal  vor deprinde regulile unei sedinţe a consiliului, conducerea unei şedinţe cu teme prestabilite, stabilirea ordinii de zi şi organizarea tinerilor din ţările non-EU, faţă de a celor din Uniunea Europeană.
Programul Parlamentului Transnaţional al Tinerilor este foarte bogat, fiind abordate şi teme cum ar fi posibilităţile tinerilor de a intra în politică, aici fiind invitaţi politicieni care vor acorda interviuri.
Proiectul la care au fost invitaţi sibienii se datorează colaborării dintre oraşele Sibiu şi Lanshut, care datează din 13 aprilie 2002.
 “Cred că este foarte important ca tinerii să ia contact cu realităţile altor comunităţi. E un mod bun de a învăţa să comunice, să ia contact cu diversitatea şi să înveţe să colaboreze pentru realizarea unui obiectiv comun, lucruri ce le vor fi utile în activitatea viitoare.” crede primarul Klaus Johannis, care a semnat la acum sapte ani parteneriatul cu Landshut.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite