Părinţii elevilor de la Liceul de Artă susţin protestul şi greva profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi reprezentanţii ai părinţilor elevilor de la Liceul de Artă din Sibiu au mers miercuri la Primărie pentru a depune un memoriu de solidaritate privind protestul dascălilor pentru neplata salariilor pe lunile iulie şi august.

CITIŢI ŞI:

UPDATE Grevă la Liceul de Artă din Sibiu. Dascălii nu şi-au mai luat banii din iunie!

Record de olimpici la Sibiu, după ani de secetă

Aproximativ 70 de persoane, părinţi şi profesori, au participat înainte la o întâlnire ce a avut loc la Liceul de Artă din Sibiu. Întâlnirea a avut ca scop semnarea unui memoriu de solidaritate cu profesorii unităţii de învăţământ care protestează pentru neplata salariilor.
“Vă informăm că suntem solidari cu protestul făcut de către colectivul de angajaţi ai Liceului de Artă  din Sibiu şi în acest sens nu vom trimite copii la şcoală, deşi dorim din tot sufletul acest lucru. Vrem ca elevii să poată avea şi ei un început de an şcolar bun în condiţii de normalitate şi să putem fi în continuare mândri de performanţele şcolare obţinute de ei alături de profesorii lor. În calitate de cetăţeni, contribuabili şi de părinţi nu putem accepta ca profesorii şcolii să îşi desfăşoare activitatea fără a fi plătiţi”, scriu părinţii într-un memoriu.

Discuţii cu uşile închise

Discuţiile dintre cele două tabere au avut loc cu uşile închise, accesul presei fiind oprit.  În cele din urmă purtătorul de cuvânt al Primăriei a declarat că rezolvarea situaţiei ar trebui să vină de la Ministerul Educaţiei.
“Municipalitatea sibiană a primit un răspuns din partea Ministerului Finanţelor referitor la situaţia Liceului de Artă şi în genere, la situaţia în care vor intra încă 36 de unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu. În răspunsul ministerului se confirmă ceea ce municipalitatea spunea, faptul că Hotărârea Guvernului 1.395 este lacunară în conţinut în ceea ce priveşte situaţiile expcepţionale în care costul cadru per elev per an este depăşit. De asemenea, nu se fac specificaţii clare referitoate la ceste cazuri excepţionale şi la redistribuirea de fonduri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mirela Gligore.
Porivit acesteia, Ministerul Educaţiei trebuie să se pronunţe în acest sens. “Aşteptăm un răspuns din partea Ministerului Educaţiei, a completat Mirela Gligore.

Copiii aşteaptă începerea şcolii


Părinţii spun că susţin în totalitate protestul profesorilor, dar, în acelaşi timp, ar dori ca situaţia să revină la normal.
“Trăim în România şi asta e situaţia. Copiii aşteaptă să înceapă şcoala. Fiica mea este la pian clasa a VI-a, vor să o înscrie şi la olimpiadă şi aştaptă şi întreabă mereu când începe şcoala. Am venit să vedem dacă  putem reolva ceva. Ceea ce nu prea cred, nu ştiu ce se va întâmpla. Mergem şi la Primărie, mergem unde trebuie”, a spus Irina Luca.
În acelaşi timp, reprezentanţii profesorilor spun că nu vor opri protestele până când nu vor primi salariile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite