Sibiu: Parcări noi şi reconfigrare în trafic pe Rahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Parcări noi şi reconfigrare în trafic pe Rahovei
Sibiu: Parcări noi şi reconfigrare în trafic pe Rahovei

Municipalitatea a decis să treacă la amenajarea de noi locuri de parcare în cartierele Sibiului. Primăria va amenaja până la finele acestei veri sute de locuri de parcare pe cinci dintre străzile importante din oraş.

Ca să mai fluidizeze şi traficul în alte zone decât cele din centrul Istoric al Sibiului, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Sibiu, a conceput un plan pentru marcarea a peste 600 de locuri de parcare pe străzi din cartierele oraşului în această perioadă. Deja au fost marcate 30 de locuri de parcare pe Lomonosov, 82 pe Coşbuc şi 154 pe strada Vasile Cârlova. Primăria a anunţat că deja lucrările sunt în curs sau urmează să fie demarate pe strada Ilie Măcelaru unde vor apărea 55 de locuri de parcare, pe Hipodromului unde se vor amenaja 168 de locuri, pe Crişanei unde vor fi disponibile 67 de locuri, pe Ion Raţiu unde se lucreaza la amenajarea a 60 de locuri şi pe Zaharia Boiu , acolo unde se configurează încă 20 de locuri de parcare.

Semafor la Piaţa Rahovei

De câteva zile municipalitatea a dat drumul la un semafor amplasat la trecerea de pieton din dreptul Pieţei Rahovei, acolo unde s-a constatat că din cauza traficului permanent de pietoni, circulaţia auto se „gâtuieşte” şi se formează pe sensul de mers dinspre Gheorghe Dima, cozi imense de autovehicule. Primăria elaborează deja un plan cu schimbări menite să descongestioneze situaţia. „Din păcate pentru că prin zona aceea trece şi traficul greu se tot crează blocaje. Avem un plan de reconfigurare a acestei zone, astfel încât să fie create două benzi de mers, iar o parte din trotuarul actual din faţa pieţei va fi folosit pentru amenajarea de locuri de parcare” a explicat primarul Klaus Johannis. Lucrările vor fi efectuate în această vară.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite