Ovidiu Nicoară este bucătar desăvârşit şi manager de succes (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Nicoară a lucrat mai bine de un deceniu ca bucătar în străinătate, iar la întoarcerea în ţară şi-a deschis propriul restaurant, care se bucură de foarte mare succes în rândul sibienilor

CITIŢI ŞI

Claudia Karacsony luptă pentru drepturile femeii în România

Ovidiu Nicoară este un om extrem de serios, care pune mult suflet în ceea ce face. Consideră că plăcerea pentru ceea ce faci reprezintă cheia succesului şi se declară mulţumit de deciziile luate până acum. „ În orice activitate, apar suişuri şo coborâşuri şi dacă nu faci cu plăcere ceea ce faci, nu poţi rezista. Aşa că, mai bine nu faci“, consideră sibianul.

Bucătar în Germania şi Austria
Primul contact cu meseria de bucătar a avut-o încă din timpul liceului, iar plăcerea pentru ceea ce făcea l-a determinat să continue e acelaşi plan. La doar 22 de ani, sibianul a decis să plece, printr-un contract de doi ani, ca bucătar în Germania, iar apoi s-a mutat în Austria, unde şi-a aprofundat experienţa. „ A fost o perioadă extrem de interesantă, pentru că veneam dintr-o sferă în care alimentaţia publică nu prea era cunoscută şi am ajuns să lucrez la un nivel foarte înalt, în hoteluri de patru stele. Acolo am acumulat primele învăţăminte, în formarea mea profesională şi personală“, spune Ovidiu Nicoară.

În 2002 însă, acesta s-a întors în România şi a decis să împărtăşească şi oamenilor din Sibiu din cei peste 10 ani de experienţă acumulată în restaurantele din Germania şi Austria. Şi-a deschis un mic restaurant pe strada Turnului, cu „titlul de probă“, spune acesta, după care şi-a extins „afacerea“, deschizându-l şi pe al doilea, mult mai spaţios, care oferă şi locuri de cazare într-un hotel cochet. „ Decizia de a ne întoarce am luat-o atunci când soţia a rămas însărcinată. Pentru că am fost atâţia ani plecaţi, nu aveam certitudinea că este bine să deschidem o astfel de afacere, dar totuşi, cu banii câştigaţi, am cumpărat un teren şi am deschis primul restaurant, cu doar 38 de locuri. Dacă am văzut că este bine, am deschis şi unul ai mare, dar  lipsa de experienţă managerială de atunci m-a determinat să renunţ la la cel mai mic. Oricum, eu consider că viaţa este mult mai liniştită când te ocupi de un singur lucru, pentru că poţi să îl faci aşa cum trebuie“, a mai spus sibianul.

Nu a renunţat la gătit
În scurt timp, restaurantul „Sonne“, de pe strada Ştefan cel Mare, a devenit unul dintre preferatele sibienilor, atât pentru mesele zilnice, cât şi pentru ocaziile festive, iar hotelul- unul dintre cele mai căutate de către turiştii care au ajuns la Sibiu. „ Am decis ca hotelul să fie unul de două stele, datorită lipsei de concurenţă de pe piaţă. Toţi se înghesuie la cele de patru sau cinci stele, deşi nu suntem pregătiţi pentru acest nivel. Mai mult, am decis să ne extindem activitatea şi cu servicii de catering, pentru a putea compensa dintr-un loc în altul“, spune managerul, care nu a renunţat nici acum la cea mai mare pasiune a sa, aceea de a găti. Spune că intră de fiecare dată, cu aceeaşi plăcere în bucătărie, lipsa timpului şi stresul de zi cu zi fiind singurele care îl determină să nu-şi mai exercite în permanenţă, îndemânarea de bucătar.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite