Organele unui tânăr sibian au fost donate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a avut loc o nouă intervenţie de prelevarea de organe de la un donator de 35 de ani.

Familia donatorului s-a decis să facă o faptă bună. După ce tânărul de 35 de ani suferise un accident teribil în urmă cu câteva zile. Acesta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu după ce a căzut de la înălţime. Incidentul a fost extreme de grav, victim a suferit un traumatism cranio-cerebral sever şi în ciuda faptului că medicii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a-l menţine în viaţă, sibianul a intrat în comă profundă.

Starea lui de sănătate se înrăutăţea însă, de la o oră la alta, iar aseară s-a declarat moartea cerebrală. Familia însă a decis să doneze rinichii şi ficatul unor personae care au nevoie mare de ele. „Intervenţia, efectuată de echipe de medici din Bucureşti si Cluj Napoca, a decurs în condiţi normale, a durat aproximativ trei ore şi s-au prelevat ficatul şi rinichii“, spune Raluca Puşcă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. Organele au fost transportate rinichii la Cluj iar la Bucureşti ficatul, acolo unde trei pacienţi vor primii organele pentru care au aşteptat luni întregi.
Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află de doi ani pe lista Agenţiei Naţionale de Transplant, anul trecut fiind  întregistrate patru intervenţii de prelevare de organe de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală. 

Acesta este al doilea caz de prelevare de organe ce are loc la Sibiu anul acesta. Primul  s-a înregistrat în urmă cu o lună, donatorul fiind o femeie  de 60 de ani care a suferit o ruptură de anevrism cerebral. Şi atunci au fost salvate trei vieţi după ce rinichii şi ficatul au fost prelevate şi transplantate unor bolnavi internaţi în spitale din Cluj Napoca  şi Bucureşti.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite