Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu cântă pentru Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul concertului din această seară a fost astfel completat cu un Requiem, compus de către dirijorul Daisuke Soga, special pentru amintirea victimelor din Japonia.

Prin acest eveniment, Filarmonica de Stat Sibiu vrea să arate că este alături de poporul japonez în clipele grele prin care trece în aceste zile.

„Deşi a trecut atât timp de la teribilul cutremur şi tsunami care a a lovit Japonia, încă mai simţim replici de câteva ori pe zi. Suferim şi plângem pentru destinul nostru. Ca muzicieni, noi avem amintiri frumoase din Tohoku (nordul  Japoniei) zonă în care am susţinut concerte de nenumărate ori. Simţim o durere în suflet atunci când ne amintim de oamenii, prietenii, rudele şi de frumuseţile acelor locuri distruse de tsunami. Este motivul pentru care am compus un Requiem de 5 minute care trebuia să fie cântat în această sâmbătă de către Tokyo New City Orchestra însă, având în vedere situaţia din Tokyo, spectacolul a fost anulat. Acum dorim ca prietenii noştri muzicieni din întreaga lume să cânte această lucrare în memoria victimelor catastrofei natural din Japonia”, spune Daisuke Soga, dirijor principal invitat Tokyo New City Orchestra.

Concertul va fi precedat de un moment de reculegere, în amintirea victimelor din Japonia. Programul concertului, ce îi are ca invitaţi pe violonistul Daniel Podlovschi şi dirijorul Theo Wolters, mai cuprinde Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor de A.Haciaturian şi Simfonia I în Re major de G.Mahler.

Preţul unui bilet este de 12 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite