Sibiu: Monica Nedelcu: "Opticianul nu-i un simplu vânzător de ochelari!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Monica Nedelcu: "Opticianul nu-i un simplu vânzător de ochelari!"
Sibiu: Monica Nedelcu: "Opticianul nu-i un simplu vânzător de ochelari!"

Monica Nedelcu este optician de 11 ani, timp în care a ajutat mii de oameni să-și capete o vedere mai bună. Acum se specializează în optometrie pentru a fi mai aproape de nevoile oamenilor.

Respect profesorii pentru că am avut profesori speciali care și-au făcut datoria cu tact. Respect polițiștii pentru că s-a întâmplat să cunosc și polițiști devotați meseriei pentru care siguranța semenilor este lege. Respect preoții pentru că am simțit harul unor preoți adevărați. Respect doctorii pentru că am fost îngrijită de doctori profesioniști. Și nu în ultimul rând, port respect pentru opticieni, deoarece măcar unul din opticienii care au pus ochelari pe nasul unei astigmatice ca mine a știut ce face.

Opticianul nu-i un vânzător
Optician nu este doar cel care cere rețeta și preia comanda. Opticianul face mai mult decât să vândă ochelari unor oameni care nu mai văd bine. Meseria lui nu este deloc doar de a vinde un produs necesar sănătății oamenilor. El poartă o responsabilitate mare pe umeri, similară cu cea a unui medic. Monica Nedelcu este optician de 11 ani și este caracterizată de cei cu care lucrează ca o adevărată profesionistă, o persoană competitivă, inteligentă, conștiincioasă și foarte inteligentă. Este conștientă de răspunderea pe care o are în fața pacienților, căci așa îi privește pe clienți, și tratează comunicarea cu aceștia ca pe cel mai important lucru. "Mă ajută că sunt inginer optician pentru că judec din prisma unui inginer. Le explic oamenilor ce tip de ramă se potrivește la lentilă, recomandarea pe rețetă fiind foarte necesară. Astfel îi ajut pe oameni să facă alegerea cea mai potrivită lor și să fie mulțumiți de rezultat. Dar nu-i ușor, mulți te consideră un simplu vânzător și nu țin cont de recomandările făcute de optician. Este foarte greu să lucrezi cu oamenii", precizeză Monica Nedelcu.

A ajuns optician din întâmplare, a rămas din pasiune
Monica Nedelcu a ajuns întâmplător optician, după ce își dorise să fie ofițer și a intrat la o facultate tehnică. "Am dat la Mecanică Fină pentru că erau locuri de muncă în Sibiu în acest domeniu. Optica a fost o întâmplare, cea mai interesntă opțiune pe care am avut-o când am ales specializarea. Dar în niciun caz nu mi-am imaginat că voi ajunge optician, că voi lucra direct cu oamenii, mă vedeam undeva într-o fabrică sau la un birou", povestește Monica. Necunoscute sunt căile vieții. Monica s-a îndrăgostit de munca ei imediat și-i place cel mai mult că tot timpul are de învățat lucruri noi. "În optică înveți tot timpul, la fel ca în oricare alt domeniu medical", ne asigur Monica Nedelcu. Și nu s-a oprit, a vrut mai mult. Acum este în anul IV al facultății de optometrie. "Optometria este o specializare. Pe mine mă interesează partea de corecție a viciului de refracție, parte de care nu se ocupă medicul ci optometristul. Vreau să intru și pe segmentul de cabinet, este o provocare pentru mine. Vreau să lucrez cu omul", încheie Monica Nedelcu.

Ce-i place
"Îmi place sportul şi fac jogging de două-trei ori pe săptămână. Alerg prin parc ori prin Dumbravă, câte şapte kilometri. Soţul este fost sportiv de performanţă şi când alergăm împreună îi place să mă provoace", declară Monica Nedelcu.

Ce nu-i place
"Nu-mi place să fiu grasă şi de aceea încerc să mă menţin cât mai bine în formă.Să nu se înţeleagă că am ceva cu oamenii graşi, este vorba doar despre mine şi corpul meu. Bine, acum nu mai sunt atât de obsedată de silueta mea aşa cum eram în urmă cu câţiva ani", precizează Monica Nedelcu.

Este ceva ce vă deranjează la această profesiune?
M.N.:
Mă deranjează atitudinea clienţilor faţă de meseria de optician. Opticianul nu este un simplu vânzător, care vinde ochelari de soare.
V-aţi planificat următoarele etape profesionale?
M.N.:
Mi-e teamă să mă gândesc departe, vreau să termin ceea ce am început. Sper să fac şi partea de optometrie bine, să fiu mulţumită de mine, clientul şi conducerea care a investit în mine. Sunt de părere că orice faci trebuie să faci bine, la mine nu există jumătăţi de măsură.
Ce vă doriţi să ajungă copilul dumneavoastră?
M.N.:
Îmi doresc să ştie el ceea ce-i place să facă. La mine a fost un pic mai dificil, îmi doream să fiu ofiţer de armată şi până la urmă am făcut altceva.

Profil
Născută:
19 aprilie 1973, Sibiu
Educaţie: Facultatea de Mecanică Fină, specializarea Optică
Ocupaţia: Inginer optician
Familie: Căsătorită, are un copil

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite