Opt centre pentru copii din judeţul Sibiu modernizate cu bani norvegieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu a derulat proiectul intitulat: „Modernizarea echipamentelor din centrele rezidenţiale de protecţia copilului din judeţul Sibiu”. Acesta  a fost finanţat prin Mecanismul Financiar - Spaţiul Economic European (SEE) şi a avut o perioadă de implementare cuprinsă între 24.04 2009 şi 30.04.2011.

CITEŞTE ŞI:

Patru sibieni s-au născut de Paşti

Proiectul se încadrează în sectorul prioritar „Sănătatea şi protecţia copilului”, zona de interes „Reabilitarea clădirilor, modernizarea echipamentelor şi a sistemelor manageriale” şi a avut ca scop  modernizarea echipamentelor şi bunurilor necesare funcţionării a opt centre/complexe destinate protecţiei copilului din judeţul Sibiu, prin achiziţionarea de mobilier, bunuri electrocasnice şi electrice, echipamente IT, echipamente destinate activităţilor de recreere, autoturisme şi microbuze, centrale termice şi instalaţie de ventilaţie, mobilier de curte şi grădină, echipamente de kinetoterapie în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor sociale furnizate copiilor din sistemul de protecţie, din judeţul Sibiu.

Cele opt centre destinate protecţiei copilului vizate prin proiect sunt următoarele: Complexul de Servicii Comunitare „Prichindelul” Sibiu, Centrul de Plasament „Speranţa” Sibiu, Centrul de Plasament „Guliver” Sibiu, Centrul de Plasament Cisnădie, Centrul de Plasament Orlat, Centrul de Plasamnet Agârbiciu, Centrul de Plasament Mediaş şi Complexul de Servicii Comunitare „Sf. Andrei” Mediaş.

Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt 300 de copii aflaţi în centrele rezidenţiale ale DGASPC Sibiu mai sus enumerate. Dintre aceştia, 82 sunt copii cu dizabilităţi sau nevoi speciale.
Obiectivele propuse prin  proiect au fost realizate iar DGASPC Sibiu, prin implementarea acestuia, a dotat şi amenajat centrele/complexele cu cele mai bune echipamente şi tehnologii disponibile pentru asigurarea serviciilor la nivelul standardelor minime obligatorii.

Bugetul total al proiectului a fost de 539.887 Euro. Contribuţia eligibilă nerambursabilă din Mecanismul Financiar SEE a fost de 458.904 Euro (85%). Contribuţia financiară a DGASPC Sibiu, alocată din bugetul Consiliului Judeţean Sibiu, a fost de 80.983 Euro – ceea ce reprezintă 15 % din costurile eligibile pentru acest proiect.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite