Oghenovo Odiri Kingsley este primul african din istoria fotbalului sibian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Odiri vrea să ajungă să joace în liga 1 la Voinţa
Odiri vrea să ajungă să joace în liga 1 la Voinţa

Un tânăr de 20 de ani este primul jucător de culoare şi totodată primul jucător african ce activează în fobalul sibian. Oghenovo Odiri Kingsley este strigat de colegi şi antrenori cu apelativul „Ghiţă” pentru că numele lui este greu de reţinut.

CITIŢI ŞI:

Voinţa debutează în liga 1 pe 23 iulie la ora 17.00 cu Steaua. Gazul joacă în 25 la Braşov

Voinţa mai pune 5.000 de scaune pe Municipal la Sibiu

VIDEO Pelici: „Voinţa Sibiu nu se teme de Steaua. Doar o respectă”

Fanii grupării sibiene Voinţa Sibiu au rămas surprinşi de o apariţie mai mult decât exotică în lotul de jucători ai grupării pregătită de bănăţeanul Alexandru Pelici. Antrenorul sibienilor a decis să aducă la prima echipă un fotbalist care de fapt se află de ceva timp în curtea echipei sale, dar care stătea „ascuns” la echipa a II-a, care evoluează în liga a IV-a.

Oghenovo Odiri Kingsley, originar din Nigeria, a fost deja testat într-un amical cu Pandurii Tg. Jiu şi nu a lăsăt deloc o impresie rea. Tânărul este în fapt primul fotbalist de culoare care ajunge la o echipă locală, este în Sibiu de mai bine de doi ani, dar nu a reuşit să rupă gura târgului cum se spune în fotbal. Odiri a evoluat până în martie 2010 la echipa Şcolii de Fotbal „Mihăiţă Stănescu”, iar apoi a ajuns la echipa a II-a a Voinţei. „Am jucat în India vreo 10 luni la o echipă de acolo şi un prieten mi-a propus să fac pasul spre Europa. Am discutat şi cu familia şi cu impresarul meu şi aşa am ajuns la Sibiu. Sper să fac o impresie bună şi să fiu păstrat în lotul primei echipe. Acesta este scopul meu imediat” povesteşte cel care în august va împlini 21 de ani.

S-a ales cu un nume nou
Povestea „botezului” cu un nume nou este hazlie şi este privită cu amuzament de cel care are acasă în Nigeria încă un frate şi trei surori. Când a ajuns la Voinţa II, antrenorul actual Viorel Jurcă, a observat că mulţi dintre colegii de echipă aveau dificultăţi în a îi pronunţa numele lui Odiri şi „add-hoc” la un atrenament i-a pus un al nume. „Domnul Jurcă m-a strigat Ghiţă. E uşor de ţinut minte. De atunci toată lumea mă strigă Ghiţă. Nu mă deranjează deloc. Pentru mine este în regulă” a povestit cel care joacă atât ca mijlocaş cât şi ca atacant.

„Ghiţă” nu vorbeşte fluent limba română şi tocmai de aceea preferă să vorbească în engleză deocamdată. „Înţeleg totul dacă nu se vorbeşte rapid. Dacă cineva vorbeşte mai repede româneşte atunci am ceva dificultăţi. Prietena mea de aici mă ajută mult să învăţ limba” afirmă Oghenovo Odiri Kingsley. Familia, prietenii din Nigeria sunt cei care îl ajută să rămână în România.

„Deocamdată de la club nu câştig nimic. Sunt însă tânăr şi ambiţios” a mărturisit fotbalistul Voinţei. Chiar dacă nu i se spune direct, Odiri simte barierele dintre el şi ceilalţi oameni. „E puţin dificil pentru că sunt negru şi simt în anumite momente problema asta. Poate şi din cauza asta am doar un prieten adevărat ca să spun aşa, aici la Sibiu” a mai spus cel care adoră sarmalele şi ciorbele autohtone şi este fan Manchester United. „În România îmi plac CFR Cluj şi Timişoara şi îl apreciez pe Eric de la Mediaş pentru ambiţia care a avut-o” afirmă fotbalistul.

Plusurile şi minusurile lui Odiri
Ajungerea lui Oghenovo Odiri Kingsley la prima echipă a celor de la Voinţa Sibiu nu este deloc întâmplătoare. Chiar dacă a jucat trei luni de zile la echipa satelit din liga IV-a, Odiri a fost atent urmărit de către Alexandru Pelici, cel care este antrenor principal la Voinţa.

Odată cu reunirea echipei mari, cel care este poreclit „Gihţă” de colegi, a fost adus în lot ca să arate că e o soluţie pe viitor. Alex Pelici a făcut pentru ADS Sibiu o analiză a fotbalistului de la care are multe aşteptări, chiar la finele primului meci oficial jucat la prima echipă a Voinţei.

„Pentru un prim meci consider că a jucat bine. Odiri are tehnică bună şi orientare bunicică în teren ca să spun aşa. Mai trebuie pregătit însă. La condiţia fizică mai are de tras. E tânăr însă şi de perspectivă. Dacă nu vedeam talent la el vă daţi seama că nu îl aduceam să joace. Este un fotbalist de perspectivă, dar trebuie să rămână serios şi să se pregătească” a mărturisit Pelici.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite