Poliţiştii sibieni care riscă 15 ani de închisoare aşteaptă sancţiunile administrative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Gheorghe Bota şi Flavius Ioan Burlea, ambii agenţi la Serviciul Rutier aşteaptă noi ordine de la comanda Inspectoratului

CITIŢI ŞI:

Cea mai frumoasă biserică de lemn din România, atrage mii de vizitatori anual la Sibiu

Donaţie obligatorie către Biserică pentru viitorii şoferi sibieni

Din datele furnizate de către reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se pare că în 25 martie, cei doi au oprit în trafic un şofer polonez căruia i-au cerut 319 euro sub pretextul că trebuie să achite o amendă. „În acest sens, în vederea obţinerii folosului material injust, cei doi au întocmit în fals un proces-verbal de contravenţie, primul în calitate de autor iar cel de-al doilea în calitate de complice, precum şi o chitanţă de încasare a unei sume de bani în lei, pe care le-au folosit în scopul disimulării activităţii infracţionale“, afirmă procuror şef secţie urmărire penală, Marius Aron, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Procurorii au dispus marţi trimiterea în judecată, în stare de libertate, a celor doi agenţi în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei MunicipiuluiSibiu, sub acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals, dar şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi complicitate la fals intelectual şi uz de fals.

Tribunalul Sibiu a înregistrat dosarul celor doi agenţi de circulaţie şi a fixat primul termen al procesului pentru data de 16 iunie anul acesta. Până atunci cei doi îşi aşteaptă sancţiunile pe linie administrativă. „În conformitate cu prevederile art. 65, alin. 1 şi 2, din Legea nr. 360/2002, privind statul poliţistului, cei doi agenţi de poliţie vor fi puşi la dispoziţie, urmând a executa activităţi stabilite de către comanda inspectoratului.”, susţine Luciana Balteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Completul de judecată va da sentinţa finală, iar cel doi riscă până la 15 ani de închisoare, pentru infracţiunile de care se fac vinovaţi.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite