Obiective noi în Muzeul din Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii şi turiştii care vizitează Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului pot admira începând de săptămâna aceasta şapte obiective noi, poaspăt restaurate şi intrate în circuitul turistic. Cea mai recentă şi una dintre cele mai interesante este gospodăria de pomicultor din Bălăneşti, judeţul Gorj, care a fost reconstruită şi restaurată în anii 2009 – 2010.

CITEŞTE ŞI:

Muzeul în Aer Liber deschis de Înviere şi de Paşte

Fiind inclusă în proiectul “Conservarea şi restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul în aer liber - Dumbrava Sibiului”, gospodăria a fost restaurată cu bani obţinuţi printr-un grant oferit de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

“Construcţia este realizată din bârne masive de stejar clădite pe o structura impunătoare din buşteni de stejar de mare durabilitate. Acoperişul este realizat în patru ape, iar învelitoarea este din şindrilă. Pentru civilizaţia populară tradiţională din România, ilustrată în muzeul din Dumbrava Sibiului, gospodăria de la Bălăneşti reprezintă etalonul arhitecturii tradiţionale din Oltenia şi al vechii ocupaţii specifice Olteniei – pomicultura”, explică muzeograful Adrian Alexe.

Monumentul poate fi vizitat începând de astăzi, preţul de intrare în muzeu fiind de 15 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite