„Oastea Domnului“ s-a adunat la Sibiu, de Rusalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare an, la sărbătoarea Rusaliilor, Catedrala mitropolitană din Sibiu este locul unde se adună sute de membrii ai Asociaţiei Ortodoxe "Oastea Domnului". Credincioşii participă la slujba Vecerniei, îşi împărtăşesc din gânduri şi din experienţele duhovniceşti, iar în ziua praznicului participă la Sfânta Liturghie oficiată la mormântul întemeietorului asociaţiei, părintele Iosif Trifa.

CITEŞTE ŞI:

Angajări pe bandă rulantă la stat

Ministru Apărării, Gabriel Oprea, a fost ieri în vizită secretă la Sibiu

Praznicul Pogorârii Sfântului Duh a început la Catedrala mitropolitană din Sibiu cu slujba Vecerniei, oficiată de Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă a participat şi Înalt Preasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, care a vorbit la final despre însemnătatea sărbătorii şi a lucrării Duhului Sfânt în Biserică. "Prin Sfintele Taine ne-am unit cu Hristos. Prin Botez am murit şi am înviat cu Hristos şi ne-am născut la o nouă viaţă. Participăm împreună cu Hristos la o nouă viaţă, în Hristos. Este viaţa sacramentală, viaţa Tainelor. Nu putem detaşa lucrarea sacramentală de Biserică, unde lucrează Sfintele Taine. Pe lângă cele şapte Sfinte Taine, există în Biserică şi alte lucrări ale harului Duhului Sfânt, cum ar fi apa sfinţită", a spus Părintele Mitropolit.

Înalt Preasfinţitul Părinte Laurenţiu a transmis apoi mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat membrilor Asociaţiei Ortodoxe "Oastea Domnului" prin care a salutat adunarea de la Sibiu şi manifestările organizate.

La slujba oficiată în catedrală au participat sute de membri ai "Oştii Domnului" din ţară şi chiar din străinătate. "Este o tradiţie ca "Oastea Domnului" să se adune la Rusalii în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Ea datează din anii '20, de pe vremea părintelui Iosif Trifa, întemeietorul acestei asociaţii ortodoxe. Sunt prezenţi la Sibiu membrii din toată ţara şi chiar din străinătate", ne-a spus părintele prof. Vasile Mihoc, important membru al "Oştii Domnului". Adunarea a continuat în ziua praznicului Rusaliilor, la mormântul părintelui Iosif Trifa, unde un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie. O altă adunare naţională importantă a "Oştii Domnului" la Sibiu are loc pe 12 februarie, ziua în care părintele Trifa a trecut la cele veşnice. Manifestări similare se organizează în timpul anului şi în alte oraşe.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite