VIDEO Misiune spectaculoasă de salvare - Pompierii au scos o vacă dintr-o fântână adâncă de 15 metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenție dificilă și mai puțin obișnuită pentru pompierii sibieni. Aceștia intervin la această oră pentru a scoate o vacă, animalul fiind căzut într-o fântână, pe raza localității Daia.

15 oameni, pompieri și volunari au muncit o oră și jumătate pentru a o scoate pe văcuța Regina din fântâna adâncă de 15 metri.

Animalul, care cântărește aproximativ 400 de kilograme, a căzut în fântâna săpată și lăsată descoperită.

”Băiatul păștea pe aici cu vacile, a săpat cineva o fântănă mare aici și a lăsat-o descoperită, și a căzut vaca în ea. N-am crezut la adâncimea asta, 15 metri, că o mai putem scoate vie”, a povestit Ioan Popa, proprietarul vacii

Regina costă aproximativ 1.000 de euro, este din rasa Holstein iar salvatorii au avut o misiune extrem de dificilă, pentru că pământul se putea surpa și cu ei, în orice moment. 



Oamenii au folosit inclusiv un tractor pentru a trage animalul, după ce acesta a fost prins cu mai multe chingi.

”Ne-au ajutat mult pompierii, a fost foarte riscant pentru că putea să se rupă malul și să cădem noi în fântână. Noroc cu tractorul că am tras, că altfel nu o puteam scoate”, a povestit Ioan Turcu, unul dintre locvalnicii care au participat la operațiunea de salvare.

Pompierii spun că nu este prima dată când sunt implicați în astfel de intervenții, dar misiunea nu a fost deloc una ușoară.

”A fost o intervenție destul de dificilă. Am coborât, am legat-o și am tras-o cu un utilaj afară. A fost destul de dificil, pământul este foarte firav”, a spus plutonier major Mihai Midrigan, de la ISU Sibiu.


image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite