VIDEO O sibiancă, în fruntea unei grupări de traficanţi de droguri. Valoarea drogurilor este de un million de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mariana Telea a organizat şi finanţat transportul a 25 de kilograme de metamfetamine droguri de mare risc,  pe ruta TURCIA - BULGARIA-ROMÂNIA - JAPONIA. Valoarea drogurilor este de aproximativ 1.000.000 de Euro.

Femeia, alături de alte patru persoane, face parte dintr-o reţea transfrontalieră de trafic de droguri, cei cinci fiind reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de organizare şi finanţare a traficului ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, sibianca Mariana Telea a organizat şi finanţat transportul a aproximativ 25 de kilograme de metamfetamine, droguri de mare risc,  pe ruta TURCIA - BULGARIA-ROMÂNIA - JAPONIA. Drogurile proveneau din Turcia erau introduse în mod ilegal pe teritoriul României de către Ciprian Giurcă, Marius Lupuleţu  şi Gheorghe Silcă, ascunse în genţi de voiaj, care aveau confecţionate compartimente speciale. Ulterior, drogurile erau transportate de către Mihaela Panseluţa  Niculiţă şi alţi membri ai grupării Japonia, la Tokyo.

“Cu ocazia percheziţiei  domiciliare efectuate de procurorii D.I.I.C.O.T.  la  locuinţa inculpatei Niculiţă Mihaela Panseluţa, din  judeţul Neamţ, a fost identificată şi ridicată cantitatea de aproximativ 7,5 kilograme de metamfetamine, droguri de mare risc. La data de 9 noiembrie 2011, inculpaţii Giurcă Ciprian, Lupuleţu Marius şi Silcă Gheorghe au fost depistaţi în timp ce transportau cantitatea de peste 17 kilograme de metamfetamine”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Valoarea drogurilor este de aproximativ 1.000.000 de Euro.

“Facem precizarea că, anterior, la data de 06.11.2011, Kosa Adrian, fiul inculpatei Telea Mariana, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Narita, din Tokyo, având asupra sa cantitatea de aproximativ 10 kilograme de droguri de mare risc”, se mai arată în documentul citat.

Cei cinci au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.  

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite