O noapte de neiutat în Hotelul de Gheaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O noapte de cazare într-o cameră fără uşi, pe un pat uriaş din gheaţă, la temperaturi cuprinse între -2 şi 2 grade crează o experienţă cu adevărat unică.

CLICK AICI PENTRU O GALERIE FOTO DIN HOTELUL DE GHEAŢĂ

CITEŞTE ŞI:

Ice Hotel Bâlea Lac somat de suedezi să îşi schimbe denumirea

Zeci de americani şi englezi au făcut Revelionul la Hotelul de Gheaţă

Cu cele mai călduroase haine în rucsac şi ceva emoţii, pornesc cu telecabina spre cota 2000. Ajunsă în vârf de munte, păşesc în grabă spre locul ce urma să mă găzduiască, pentru o noapte. Aşezat între stâncile abrupte , Hotelului de Gheaţă mi se înfăţişează ca într-o poveste de la Polul Nord. Emoţiile se amplifică, însă totul se schimbă în  mometul în care intru în palatul de cleştar. Asta şi pentru că angajaţii sunt extrem de amabili, iar căldura cu care îţi vorbesc te fac să uiţi că te afli în vârf de munte, înconjurat doar de munţi şi foarte multă zăpadă.

Minune arhitecturală

Pe o parte şi alta  a hotelului sunt aşezate mese şi scaune din gheaţă, iar între ele apar cele 14 camere ale, denumite după pietre preţioase şi semipreţioase. Le vizitez pe fiecare în parte, în dorinţa de o alege pe cea mai potrivită. „Rubinul este la mare căutare în rândul turiştilor care ne trec pragul. Este singura dintre cele 14 în care patul este ascuns după un perete de gheaţă, spre deosebire de paturile din celelalte camera, vizibile de către tracători“, îmi spune Vlad Daniel, unul dintre angajaţii hotelului. Merg mai departe şi în scurt timp iau şi decizia. Voi dormi în camera de smarald.

image

Este cea mai îndepărtată de intrare şi singura în din pereţi sclipesc lumini verzi, leduri special care nu degajă căldură, mi se explică imediat. Mă apropii de pat, iar aşternuturile îngheţate mă sperie, din nou. Vestea că înainte de culcare vor fi aduşi saci călduroşi din cabana aflată la doar 100 de metri distanţă mă linişteşte însă, iar cea că alţi trei turişti veniţi din Scoţia şi Australia vor dormi şi ei între gheţuri, îmi dă un sentiment de siguranţă.

Răsfăţ culinar

Odată cu plecarea ultimilor turişti veniţi doar să viziteze inedita construcţie, dispare şi agitaţia creată peste zi. La ora 19.30, în Hotelul de Gheaţă se serveşte cina. Extrem de amabile, angajatele hotelului ne aduc cele cinci feluri standard incluse în meniu, aperitivul şi desertul fiind servite peplatorui de gheaţă. Somon cu icre de peşte, supa de morcov cu crutoane , muşchiul de vită cu sos de piper şi cartofi, prăjitura Greta Garbo, completate de un platou de brânzeturi, formează un adevărat festin culinar.



Câteva ore mai târziu, oboseala acumulată îşi spune cuvântul.  Înfofolită în sacul de dormit şi acoperită cu pături şi blăniţe de miel, adorm ascultând vântul care şuieră în căldarea glaciară. Iar după un somn mai liniştit decât într-un hotel de cinci stele, mă trezesc cu un singur gând: experienţa unei nopţi între gheţuri a fost cu adevărat inedită. O experienţă demnă de luat în seamă de orice turist  care vrea să petreacă clipe de neuitat!

image

Oferte pentru Ziua Îndrăgostiţilor

O cameră dublă în hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac costă 300 de lei pe noapte. Cine alege să ia şi cina în inedita locaţie va plăti pentru cele cinci feluri de mâncare, servite parţial în platouri de gheaţă, încă 250 de lei. Şi pentru că se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, reprezentanţii Hotelului de Gheaţă  au pregătit două oferte tentante, pentru amatorii de senzaţii tari.

image

„Turiştii care vor să petreacă un Valentine’s Day de neuitat pot opta fie pentru  o cină «la cald», în Cabana Bâlea Las şi o noapte «la rece», în Hotelul de Gheaţă, care costă 300 de lei, de cuplu. Fie pentru o cină „la rece“ în Hotelul de Gheaţă şi cazare „la cald“ în cabană,caz în care vor scoate din buzunare câte 450 de lei“, spune Adelina Grigoroiu, director de marketing al firmei care se ocupă de proiectul Bâlea Lac. Ofertele lansate pentru turişti sunt valabile pentru perioada 12-15 februarie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite