OPC-ul va verifica pensiunile şi pârtiile de schi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această perioadă, comisarii OPC au retras din magazine 70 de kilograme de produse etichetate ca fiind „de post”, dar care aveau în componenţă şi ingrediente „de dulce”.

Comisarii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului vor lua în această perioadă „la purecat” pensiunile din judeţ, dar şi părtiile de schi.

„Având în vedere că va începe sezonul de schi şi staţiunile Bâlea cît şi Păltiniş vor fi aglomerate se vor desfăşura şi aici acţiuni de control la prestatorii de servicii de cazare cît şi la prestatorii de servicii de agrement şi închiriere echipamente de iarnă Vor fi vizate pensiunile turistice cît şi unităţile de alimentaţie publică care pregătesc masa festivă de Crăciun cît şi pe cea din seara Anului nou”, spune Ioan Băra, şeful OPC Sibiu.

Potrivit acestuia, inspectorii OPC au verificat în această perioadă şi produsele de post din magazine. În prima săptămână, comisarii Opc au restras de pe rafturi 70 de kilograme de produse alimentare. „În a doua săptămînă de post acţiunile de control s-au intensificat şi s-au constatat la comercializare produse de post doar cu numele pentru că pe etichetă se regăsesc ingrediente de ” dulce”( ex cozonac de post care conţine zer praf şi caşcaval de post care conţine cazeină) .În acest caz s-au aplicat 4 amenzi contravenţionale în valoare de 15.000 lei şi s-a dispus oprirea de  la comercializare”, a mai spus Băra.


Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite