Sibiu: Noi străzi cu sens unic în zona centrală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea sibiană a decis să modifice configuraţia circulaţiei auto pentru câteva străzi pentru a crea mai multe parcări. Primăria a luat această decizie şi pentru a fluidiza traficul auto în zona centrală municipiului Sibiu.

Schimbările propuse de municipalitate vor afecta traficul ce se desfăşoară în oraş pe mai mult de zece străzi. Astfel pe strada Mitropoliei, pe tronsonul dintre strada Andrei Şaguna şi Lupaş vor fi marcate locuri suplimentare de parcare în dreptul parcului, iar cele din faţa Colegiului Octavian Goga vor fi trasate oblic, pentru a crea mai multe locuri de parcare şi pentru a uşura accesul şoferilor. Pe strada Ştefan cel Mare se  vor trasa locuri de parcare pe părţile laterale ale străzii, din dreptul sediului Poliţiei până la strada Măguram, adică pe întreaga lungime a străzii. Apoi pe strada Vasile Cârlova vor fi realizate marcaje suplimentare. Astfel, întreaga parcare din zona ştrandului şi a stadionului va fi marcată, împreună cu alveolele din faţa blocurilor. În total vor fi trasate aproximativ 150 de locuri de parcare. „Şi pe strada Lomonosov vor fi create aproximativ 26 de locuri de parcare. Pe partea dreaptă a străzii vor fi continuate parcările trasate oblic de pe strada Şoala de Înot, iar pe partea stângă vor fi create parcări laterale” a explicat primarul Klaus Johannis.

Sens unic pe Raţiu

Pe strada Coşbuc, pe porţiunea dintre străzile I. Raţiu şi Banatului, va fi instituit regimul de circulaţie în sens unic, din direcţia Banatului – I. Raţiu. Pe acest tronson vor fi trasate şi 20 de locuri de parcare, iar în dreptul intrării în clădirea Facultăţii de Ştiinţe vor fi marcate 10 locuri de parcare pentru motoscutere. Totodată, regimul de circulaţie în sens unic va fi instituit şi pe strada I. Raţiu, din direcţia Bulevardul Victoriei, spre strada Dealului, însă numai pe porţiunea dintre G. Coşbuc şi Dealului. Şoferii vor avea astfel un culoar de circulaţie între străzile I. Raţiu – Dealului – Banatului – G. Coşbuc şi vor putea fi amenajate locuri de parcare suplimentare. Pe toată strada vor fi marcate aproximativ 60 de locuri de parcare. Pe străzile Banatului şi Crişanei vor fi trasate 57 de locuri de parcare pe strada Banatului şi 67 de locuri pe strada Crişanei. În parcarea de la Piaţa Obor vor fi reconfigurate locurile de parcare numărul acestora crescând la cifra 74.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite