Noaptea cercetătorilor la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea captivantă a cercetării îşi deschide larg porţile vineri, atât în Sibiu, cât şi în Mediaş, începând cu ora 10:00.



La Centrul de Documentare şi Informare Gaze Naturale Mediaş, va avea loc o prezentare a burselor de cercetare Marie Currie, iar la Muzeul Municipal Mediaş participanţii la eveniment vor avea posibilitatea să viziteze gratuit muzeul, să vizioneze proiecţii de filme despre munca de cercetare, iar specialiştii din cadrul muzeului vor explica vizitatorilor etapele prin care trece un exponat, până ajunge în faza finală.


Copiii vor avea parte de jocuri interactive, concursuri de desen, iar la standul amenajat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, vor afla mai multe detalii despre munca de cercetare care se desfăşoară în poliţie.

La ora 18:00 se preconizează a fi un moment festiv al partenerilor locali ai proiectului, care se va încheia cu un moment artistic susţinut de corul de flaut al copiilor din Blăjel.

În Municipiul Sibiu, activităţile dedicate evenimentului intitulat „Noaptea Ceretătorilor“, se vor desfăşura în sediul Facultăţii de Litere a Universităţii Lucian Blaga. Jocurile interactive vor fi realizate de studenţii de la A.I.E.S.E.C. Sibiu, iar poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii îi vor provoca pe elevii din ciclul primar la un concurs de desen cu tema: „Cum vedem un cercetător?”, iar celor mai mari le vor dezvălui câteva aspecte legate de ceea ce presupune munca de cercetare la nivelul instituţiei Poliţie.

Pentru cei mai tineri dintre curioşi vor fi organizate concursuri menite să stimuleze creşterea interesului pentru domeniul ştiinţei.

Acest eveniment este desfăşurat în acest an, în România în 11 oraşe şi peste 30 de locaţii.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite