Sibiu: Nicoleta Iakaboş, sexy directoarea de creşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Nicoleta Iakaboş, sexy directoarea de creşă
Sibiu: Nicoleta Iakaboş, sexy directoarea de creşă

Frumoasă, independentă şi sigură pe sine, Nicoleta Iakaboş conduce o creşă particulară şi un centru educaţional „after school“.

Afişează mereu o mină optimistă iar când o priveşti nu poţi să nu te întrebi de unde are atâta energie şi bună dispoziţie. Şi-ţi poţi răspunde că, probabil, are o viaţă simplă şi lipsită de griji. Dar nici nu te-ai putea înşela mai mult, pentru că viaţa Nicoletei Iakaboş este oricum, numai simplă şi lipsită de griji nu. Zilnic îşi împarte timpul între creşterea celor doi copii ai săi şi conducerea afacerii pe care singură a pus-o pe picioare în urmă cu un an. Le face faţă cu succes, ba chiar nu-şi sacrifică nici viaţa personală şi respectă cu sârguinţă un program săptămânal de sport de întreţinere.

After school pentru copii săi
Este o femeie puternică şi foarte independentă iar ideea afacerii i-a venit din datoria sa de mamă. Pentru că s-a gândit la copiii săi, a deschis la sfârşitul anului trecut un centru educaţional de tip „after school“. „Anul trecut, pentru că unul din copiii mei trebuia să înceapă şcoala, m-am gândit la ce va face el după şcoală. Şi mi-am zis că este o idee bună să deschid un after school, în noiembrie 2008 am deschis centrul. A fost mai greu pentru că deja debutase anul şcolar, aşa că la început am avut doar doi copii înscrişi, copilul contabilei mele şi al încă unei cunoştinţe. Dar pe parcurs au venit şi alţi părinţi, din reclamă, din recomandări, şi am terminat anul şcolar cu zece copii. M-a ajutat foarte mult şi experienţa mea anterioară, timp de 12 ani am fost director economic la firma familiei, acolo m-am dezvoltat şi am învăţat ce înseamnă business-ul. Mediul dur al afacerilor te forţează să te dezvolţi“, declară Nicoleta Iakaboş. Pentru că erau tot mai multe solicitări, anul acesta a primit şi copii mai mici de vârsta şcolară şi centrul are şi rol de creşă. Cu răbdare şi curaj, afacerea Nicoletei a înflorit şi, în curând, va deschide al doilea spaţiu, destinat copiilor foarte mici, de până în doi ani şi jumătate.

Mai mult educatoare decât directoare
Chiar dacă Nicoleta Iakaboş nu are studii pedagogice, când o vezi printre copii n-ai zice că este directoare şi nu educatoare. „Îmi face foarte mult bine să fiu între copii, mă destresează. Sunt directoare dar petrec mult timp cu copiii şi chiar mi-am dezvoltat abilităţile de a lucra cu ei, am mai multă răbdare şi stau mai mult şi cu copiii mei. Este o afacere pe care am început-o nu pentru bani, ci pentru suflet“, povesteşte directoarea. Spune despre ea că este o dură iar dacă chiar este aşa, înseamnă că-i precum oţelul învelit în mătase, pentru că exteriorul dovedeşte multă fineţe. 

Ce-i place
„Îmi place să citesc, să fac sport, practic tae bo de trei ani de zile; îmi place să înot, să merg la mare cu copiii, să călătoresc. Am învăţat să-mi fac timp liber şi iau minim treizeci de minute pe zi de pauză doar pentru mine“, declară Nicoleta Iakaboş.

Ce nu-i place
„Nu-mi place că părinţii nu-şi mai dau interesul pentru copii, că nu le acordă mai mult timp şi atenţie şi că nu se bucură de ce au. Sunt tot mai stresaţi de job, de cum să facă bani, dar de lucrurile mărunte, cum ar fi o plimbare, un răsărit de soare ori o drumeţie cu cortul nu se mai bucură“, subliniază Nicoleta.

Întrebări şi răspunsuri
Ce contează cel mai mult în acest domeniu?

În lucrul cu copiii este foarte important să le dai siguranţă părinţilor, să vorbeşti cu ei mereu. Aşa le păstrezi încrederea.
De ce nu v-aţi mutat într-un spaţiu mai mare?
Este crucial să te ştie oamenii prezenţi într-un loc. Dacă te tot muţi, oamenii te consideră slab.
Mereu aţi fost independentă?
Nu, în general am depins de cineva. Dar m-am schimbat pe parcurs, mediul acela foarte dur de afaceri m-a învăţat să fiu independentă. Acum îmi prinde bine, nu mă mai dărâmă nimic.

Profil
Născută:
17 iulie 1974, Ploieşti
Studii: Facultatea de Management
Familie: Divorţată, are doi copii



Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite