Sibiu: Neonatologii din tară au exersat resuscitarea nou născuţilor pe păpuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 40 de medici şi asistente din judeţela Alba, Covasna, Braşov, Constanţa şi Sibiu au participat la sfârşitul acestei săptămâni la un program de formare în reanimarea nou-născuţilor, care s-a desfăşurat la maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Sub îndrumarea unor instructorii acreditaţi de Academia Americana de Pediatrie şi Asociaţia de Neonatologie din România, cursanţii au exersat pe câteva manechine de plastic cele mai eficiente metode de resuscitare a nou-născuţilor.
Pregătirea medicilor s-a încheiat aseară, aceştia fiind răsplătiţi cu diplome de absolvire, care le atestă calitatea de instructori pentru colegii din spitalele din care provin. În plus, participanţii au primit câte un ghid dereanimare neonatală şi materiale necesare procedurilor de resuscitare.
Cursul de la Sibiu a făcut  parte dintr-un program ce se desfăşoară la nivel naţional şi care urmează să se desfăşoare în următoarea perioadă şi la Oradea şi Timişoara. Programul îşi propune să formeze peste 100 de medici şi asistente de maternităţi din centrul şi vestul ţării, pentru îmbogăţirea competenţelor şi a experienţei practice în aplicarea manevrelor de resuscitare la naştere a nou-născutului cu risc.

Reanimarea neonatală cuprinde toate procedurile medicale utilizate pentru a ajuta nou-născutul în tranziţia de la viaţa intrauterină la cea extrauterină sau în situaţia în care, în perioada următoare naşterii, apare insuficienţa cardio-respiratorie. Reanimarea neonatală este una dintre cele mai importante manevre din neonatologie, iar o mare parte din mortalitatea şi morbiditatea neonatală pot fi evitate printr-o intervenţie promptă şi eficientă la naştere.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite