Nedeia de Sfântul Ilie are loc în week-end în muzeul din Dumbrava Sibiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibienii sunt asteptati in week-end in Dumbrava Sibiului
Sibienii sunt asteptati in week-end in Dumbrava Sibiului

Sibienii dar şi turiştii care ajung în week-end la Sibiu sunt aşteptaţi în muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, la cea de-a şasea ediţie a Nedeii de Sfântul Ilie.

Cei care vor trece pragul muzeului vor putea vizita ateliere culinare, de pictură sau de decorare a obiectelor de lemn.

“Olăritul îşi va descoperi latura practică, trainică a vaselor de lut confecţionate de meşterii Leş Gavril din Baia Mare şi Farcaş Gabor din Ungaria care, prin atelierul culinar desfăşurat în cele două zile de târg, vor demonstra tehnica gătitului pe foc deschis prin prepararea tradiţionalului gulyas unguresc.

În atelierul său demonstrativ, Zsuzsana Varga, venită de la Odorheiul Secuiesc, va ornamenta "pe viu" zeci de turtiţe în formă de inimioară, cu sau fără oglindă în mijloc. Tot în acest context, vor mai conduce ateliere demonstrative Rodica Berghezan, iconar din Sibiu, pictarea icoanelor pe sticlă cu tema Sfântul Ilie, Florin Poptean din București – atelier demonstrativ decorarea obiectelor de lemn și Maria Bădălan, rudar din Băbeni, județul Vâlcea”, spune Mirela Iancu, din cadrul CNM Astra.

Evenimentele au loc în poienița dintre Complexele de Industrii textile și hidraulice de la Rucăr și Polovragi, în apropierea scenei de pe lac, iar atmosfera va fi completată de spectacole folclorice susţinute de Ansamblul “Ciuleandra” al Centrului Judeţean de Cultură din Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, condus de maestrul coregraf Gheorghe Văduva.



Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite