NUP pentru fostul șef al SRI Sibiu. Șeful Poliției, avansat ”la excepțional”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul șef al SRI Sibiu a scăpat basma curată în dosarul în care era cercetat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Între timp, șeful Poliției Sibiu, care după accident a făcut pentru Adevărul declarații absolut halucinante, a fost avansat în grad, înainte de termen, chiar de ziua națională, ”pentru merite excepționale”. Printre altele, Ivancea a spus că, după accident, Giupană l-a

Fostul șef al Direcției Județene de Informații Sibiu, colonelul Valentin Giupană, a scăpat basma curată în dosarul în care era cercetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. ”Prin rezoluția procurorului s-a dispus, în baza articolului 228 alin. 4 raportat la articolul 10 lit. d Cod procedură penală neîncepera urmăririi penale față de Giupană Valentin pentru infracțiunea de părăsirea locului accidentului și în temeiul art. 228 alin. 4 raportat la art. 10 lit. f Cod procedură penală pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Până în acest moment nu s-a formulat plângere împotriva soluției adoptate de procuror”, se arată în răspunsul remis la solicitatea Adevărul de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Un accident ”cu cântec”

Pe 29 iulie, Valentin Giupană a intrat cu maşina de serviciu într-o intersecţie şi nu a acordat prioritate unui taxi care circula regulamentar, şi care în urma impactului a fost proiectat în gardul unei case. În urma accidentului, trei pasageri din taxi au ajuns la spital cu răni uşoare. După accident, Giupană a dispărut de la fața locului.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Câteva zile mai târziu, întrebat unde era Valentin Giupană în seara în care a produs accidentul, şeful Poliţiei Sibiu, comisarul Tiberiu Ivancea, a făcut pentru Adevărul declaraţii absolut halucinante. Printre altele, a spus că după accident, acesta l-a sunat, a refuzat transportul la spital, după care a plecat să se spele şi să se schimbe.

Întrebat dacă acest lucru este normal, şeful Poliţiei a continuat seria explicaţiilor halucinante. “Nu este normal, dar e dreptul lui să refuze, a refuzat să fie dus la spital”, a spus Tiberiu Ivancea, care a susţinut că Valentin Giupană a anunţat faptul că pleacă. “Deci nu a părăsit locul accidentului, se ştia. Deci a sunat pe...M-a sunat pe mine, care eram acolo”, a susţinut comisarul Ivancea.  după care, rugat să explice cum l-a sunat pe dânsul, care era deja acolo, a continuat “Nu, care am venit acolo, da, de asta am venit”.

Avansat ”la excepțional”

Declarațiile făcute de (pe atunci comisarul) Tiberiu Ivancea pentru Adevărul au stârnit, la momentul respectiv, un adevărat scandal mediatic la nivel național, iar Parchetul a extins cercetările în dosarul lui Valentin Giupană, de la vătămare corporală din culpă, și la părăsirea locului accidentului. La patru luni de la accident, chiar de ziua națională, Tiberiu Ivancea a fost avansat în grad, ”pentru merite excepționale”, devenind comisar șef de poliție. ”Pentru merite excepţionale, cu prilejul Zilei de 1 Decembrie 1918, ofiţeri şi agenţi de poliţie au fost înaintaţi în gradul profesional următor, înainte de termen. Ordinul de înaintare în grad a fost citit, în cadrul adunării festive, de către şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu, domnul comisar şef de poliţie Tiberiu – Iulian Ivancea, care, la rândul său, a fost avansat în gradul profesional următor, înainte de termen”, a anunțat IPJ Sibiu pe 1 decembrie, printr-un comunicat de presă.
 
ASCULTAȚI ÎN FIȘIERUL ATAȘAT DECLARAȚIILE HALUCINANTE FĂCUTE LA CÂTEVA ZILE DUPĂ ACCIDENT DE CĂTRE ȘEFUL POLIȚIEI SIBIU


Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite