Muzică de cameră și jazz la a doua ediție a Întâlnirilor IconArts Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe parcursul manifestării, foaierul Teatrului Gong va fi transformat într-o veritabilă expoziție foto
Pe parcursul manifestării, foaierul Teatrului Gong va fi transformat într-o veritabilă expoziție foto

Academia Icon Arts revine în fața publicului sibian la mai puțin de patru luni de la închiderea cursurilor de vară cu o serie de evenimente grupate sugestiv ”Întâlnirile Icon Arts” Sibiu. Aflată la a II-a ediție, manifestarea aduce în fața publicului sibian două seri de muzică și o expoziție de fotografie în 18 și 19 noiembrie, la Teatrul Gong.

CITIŢI ŞI:

Jumătate dintre pachetele de Revelion sunt deja cumpărate la Sibiu

Cinci ani de Târgul de Crăciun. Ediţia aniversară începe în 26 noiembrie

Prima seară este rezervată ritmurilor de jazz puse în scenă de tânărul jazzman sibian Mircea Mutulescu împreună cu Trio-ul ce-i poartă numele. Mircea Mutulescu s-a născut în Sibiu, absolvent al Academiei de Muzica ''Gh. Dima'' din Cluj-Napoca la clasa Prof.Univ.Dr. Aurel Marc, și este în prezent student la Masterat în cadrul U.N.M.B. la clasa de oboi a Conf.Univ.Dr.Florenel Ionoaia.

Legatura sa cu jazzul s-a aprofundat în anul 1999 când a fost fondat grupul vocal ''Harmony'' din Sibiu, condus de Prof. Constantin Iridon, octet cu care a câștigat numeroase premii printre care și ''Galele Studențești de Jazz'' Sibiu, ediția 2007. Grupul vocal ''Harmony'' a susținut numeroase concerte în țară și în străinătate precum Germania, Cehia, Portugalia, Austria. ''Mircea Mutulescu Trio'' (Mircea Mutulescu-voce , Ciprian Pop-chitară , Daniel Dumitrana-contrabass) s-a format în vara anului 2011 în cadrul celei de-a 9-a ediții a cursurilor de vara ''Icon Arts'' Sibiu/Cisnădioara la secția de jazz a prof.Mircea Tiberian, Luiza Zan și Sorin Romanescu.

Cea de- doua seară va sta sub semnul muzicii de cameră printr-un recital susținut de Cvartetul EUFONIA (Cluj-Napoca). Cvartetul, format din Rareş Munthiu (vioară), Remus Gaşpar (vioară), Mihai Oşvat (violă), și Mihai Barbul (violoncel), toți masteranzi ai Academiei de Muzică „Gh. Dima” Cluj-Napoca, la clasa Prof. Grigore Botar și Nicuşor Silaghi, a luat ființă în anul 2009 câștigând între timp o serie de premii naționale.

Pe parcursul manifestării, foaierul Teatrului Gong va fi transformat într-o veritabilă expoziție foto cu lucrări selectate din portofoliul studenților Academiei de vară IconArts, de la clasa artistului Cornel Lazia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite