Sibiu: Week-end încărcat la Muzeul Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Week-end încărcat la Muzeul Astra
Sibiu: Week-end încărcat la Muzeul Astra

În acest sfârşit de săptămână, sibieni sunt invitaţi să petreacă în aer liber, la evenimentele organizate cu ocazia Nedeii de Sfântul Ilie şi pot asista la primul Târg de case tradiţionale din lemn. Produsele tradiţionale şi muzica specifică Mărginimii nu vor lipsi din peisaj.

După Ziua Sugarului Sibian şi Zilele Culturii Vâlcene, care au atras ca un magnet sute de sibieni spre Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, reprezentanţii Complexului Naţional Muzeal Astra propun şi pentru acest sfârşit două evenimente menite să păstreze vie tradiţia. Pentru început, sibienii sunt invitaţi să participe mâine şi poimâine la Nedeia de Sfântul Ilie,manifestare care a debutat în urmă cu doi ani, în cadrul Capitalei Culturale Europene. „Prin reiterarea Nedeii de Sfântul Ilie, în bătătura Cârciumei din Bătrâni, în cele două zile care o preced pe cea dedicată Sfântului Prooroc Ilie, se doreşte menţinerea vie a tradiţiei legată de această străveche sărbătoare pastorală, celebrată odinioară cu atâta fast în satele româneşti”, spune Dana Botoroagă, muzeograf în cadrul muzeului. Produsele şi bucatele tradiţionale, precum cocoloşul cu brânză, tocăniţa la ceaun sau turta dulce, dar şi spectacolul de cântece şi jocuri specifice Mărginimii Sibiului vor face parte din programul pregătit sibienilor pentru două zile.

Târg de case pentru duminică

Pentru duminică însă, cei de la Astra propun şi un eveniment în premieră pentru Sibiu, şi anume Târgul de case tradiţionale din lemn. Evenimentul va începe la ora 12.00, tot în muzeul în aer liber, cu scopul de a prezenta importanţa monumentelor de arhitectură popular şi faptul că acestea pot reprezenta o soluţie constructivă şi în prezent.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite