Sibiu: Motocrossul revine pe Dealul Guşteriţei după douăzeci de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Motocrossul revine pe Dealul Guşteriţei după douăzeci de ani
Sibiu: Motocrossul revine pe Dealul Guşteriţei după douăzeci de ani

Pe Dealul Guşteriţei, sâmbătă şi duminică va avea loc Cupa EMA la Motocros care va conta ca etapă a IV-a din Liga a II-a de Motocros. Este prima cursă de motocros care are loc în Sibiu după mai bine de două decenii de la ultima competiţie oficială care s-a ţinut aici.

Traseul din Guşteriţa a suferit modificări în ultimele săptămâni. Cu ajutorul unui buldozer,  reprezentanţii clubului EMA Sibiu au lărgit circuitul ca să corespundă cerinţelor Federaţiei Română de Motociclism. „Am făcut taluzuri pe toată lungimea lui, l-am lăţit la mai mult de şase metri şi am mai construit trambuline pentru a spori gradul de dificultate. Acum, pe cei aproximativ 1.700 de metri ai traseului sunt 14 trambuline“, a declarat Tiberiu Kolcsar, reprezentant al clubului EMA Sibiu. Pentru a oferi sportivilor condiţii bune de concurs, organizatorii au pregătit şi cisternele cu apă, pentru a se putea stropi circuitul înainte de concurs, fiind cunoscut faptul că în campionatul intern de motocross, praful de pe traseu este o mare problem, care poate conduce şi la accidentări în rândul piloţilor.

1700 de metri măsoară circuitul de motocross din Dealul Guşteriţei, pe care îl vor înconjura repetat concurenţii

Tot pentru buna desfăşurare a etapei de pe Guşteriţa, clubul EMA a pregătit şi o maşină cu rezervor mare de apă pentru spălalarea de nămol a motocicletelor. Pentru start, sibienii au apelat la motoclubul din Buzău care le-a împrumutat pentru cursa din week-end grila de start. În această dimineaţă tot traseul a fost marcat cu benzi şi este gata pentru cei aproape optzeci de motocrosişti cu vîrste cuprinse între 5 şi 55 de ani, care sunt aşteptaţi să ia parte la etapa sibiană.

Program
Programul competiţiei începe sâmbătă cu antrenamente şi calificări şi continuă duminică cu antrenamentele oficiale şi cursa. Duminică la ora 11 se dă startul primei manşe la cea mai mică categorie de concurs, 50 cmc, urmată fiind de întrecerile de la 65 cmc,85 cmc, MX2, MX1, Amatori, Veterani şi Quad. În jurul orei 16 este programată festivitatea de premiere.


Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite