”Mortul viu” de la Rășinari a fost identificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadavrul se presupune că i-ar aparţine lui Marian Stanciu (foto medalion)
Cadavrul se presupune că i-ar aparţine lui Marian Stanciu (foto medalion)

Poliţiştii au o nouă pistă, în cazul cadavrului găsit anul trecut într-o pădure din zona localităţii Răşinari. Pe baza recunoaşterii de către fosta soţie, cadavrul a fost identificat ca aparţinând unui bărbat din Călăraşi, plecat de acasă de 16 ani. Iniţial, cadavrul fusese identificat ca aparţinând lui Vasile Alb, un bărbat de 41 de ani din Covasna, care în luna aprilie a acestui an a fost găsit însă cât se p

CITIŢI ŞI:

Un bărbat a fost declarat mort la Sibiu, dar trăieşte la Timişoara

În urmă cu un an de zile, într-o pădure de lângă localitatea Rășinari, era găsit cadavrul unui bărbat, parțial mâncat de animale. În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că bărbatul mort ar fi Vasile Alb, în vârstă de 41 de ani, din județul Covasna. În luna aprilie a acestui an însă, surpriză. Vasile Alb a fost amendat de polițiștii din Timișoara, după ce a fost găsit cât se poate de viu, cerșind pe străzile orașului de pe Bega.

La momentul respectiv, Poliţia Sibiu a explicat faptul că identitatea a fost stabilită ţinând cont de mai mulţi factori, printre care şi declaraţiile mamei lui Vasile Alb, care le-a declarat oamenilor legii că victima seamană foarte bine cu fiul său.

”Serviciul Criminalistic Sibiu a efectuat o expertiză tehnico-ştiinţifică a fotografiilor, concluzionând că fotografiile cadavrului cu identitate necunoscută şi cele reprezentîndu-l pe Alb Vasile reprezintă aceeaşi persoană. Toate aceste date şi informaţii au condus la stabilirea identităţii cadavrului ca fiind Alb Vasile”, au spus atunci reprezentanţii IPJ, într-un comunicat de presă.

Se aşteaptă rezultatele ADN

La un an de la descoperirea cadavrului, polițiștii au o nouă pistă în cazul celui care este în continuare îngropat în cimitirul de la Rășinari. Oamenii legii spun că trupul neînsuflețit ar aparține unui bărbat din Călărași, plecat de acasă în 1995 însă dat oficial dispărut doar în luna august a acestui an.

“Bărbatul a fost identificat pe baza recunoaşterii de către familie, mai exact a fost recunoscut de către fosta soţie, după fotografii”, a declarat pentru Adevărul Luciana Balteş, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Potrivit sursei citate, pentru a putea finaliza dosarul, poliţiştii aşteaptă ca această variantă să fie confirmată şi de probele ADN, care au fost trimise spre analiză la Bucureşti.

Dispărut de 16 ani

Bărbatul al cărui cadavru se presupune în acest moment că ar fi cel identificat la Răşinari se numeşte Marian Stanciu, are 49 de ani şi este din judeţul Călăraşi. Acesta a plecat de acasă în anul 1995, dar familia i-a anunţat oficial dispariţia doar pe 4 august anul acesta.

“Fiica bărbatului a solicitat sprijinul poliţiştilor pentru găsirea tatălui său, Stanciu Marian, despre care nu mai ştie nimic după divorţul acestuia de mama sa. Din verificările efectuate de poliţişti s-a constatat că bărbatul a dispărut de la domiciliu după divorţul de soţia sa, din perioada mai – iunie 1995”, a spus inspectorul Ramona Tudor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Călăraşi.

După ce s-a dovedit că trupul neînsufleţit nu este de fapt al lui Vasile Alb, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu a transmis fotografia către toate IPJ-urile din ţară, iar semnalmentele au fost similare cu cele ale bărbatului aflat în baza de date a poliţiştilor din Călăraşi.

Pentru a fi însă siguri că nu au de-a face cu un nou caz “Vasile Alb” poliţiştii sibieni au trimis la Bucureşti probe ADN  luate de la cadavru atunci când a fost făcută necropsia, şi aşteaptă rezultatele. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite