Sibiu: A cincea ediţie a festivalului „Jazz and More“, la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: A cincea ediţie a festivalului „Jazz and More“, la start
Sibiu: A cincea ediţie a festivalului „Jazz and More“, la start

Aşa cum ne-a obişnuit de cinci ani încoace, festivalul Jazz and More va încânta publicul, de astăzi până duminică, cu muzică inovatoare, contemporană şi creativă, dar şi cu prezentări multimedia, colocvii şi work-shop-uri. 

Zeci de artişti din ţară şi străinătate participa în aceste zile la cea de-a cincea ediţie a festivalului Jazz and More, eveniment care îşi propune să umple un gol din cultura autohtonă şi să formeze treptat gustul publicului pentru o zonă muzicală foarte specială. „ Festivalul se doreşte a fi o alternativă la muzica tradiţională, clasică. Muzica pe care o ascultăm în cadrul acestui festival este creativă, de multe ori incomodă, care ridică semne de întrebare. Noi aducem rock, aducem un jazz deosebit, muzică de avangardă şi venim să completăm anumite lacune din acest sistem cultural“, ne-a spus Miercea Streit, directorul festivalului.

Nu doar muzică

Pentru a se diferenţia de ediţiile precedente, festivalul aduce, pe lângă concertele din fiecare seară, şi o serie de evenimente adiacente, precum recitaluri de club, jam-sessions, prezentări multimedia, colocvii despre muzica contemporană şi work-shop-uri. Astfel, ca un intro pentru serile cu muzică, festivalul începe astăzi, la ora 15.00, cu un masterclass despre improvizaţia liberă, când toţi cei interesaţi pot descoperi cum se lucrează la o piesă de jazz, alături de grupul „The Fonda/Stevens“. În plus, ultima seară a festivalului va aduce şi o premieră europeană, când, din cafeneaua Atrium, artistul Lisle Ellis va dirija, prin intrmediul internetului, un concert pe care orchestra Now Ensemble îl va susţine în Canada.

Patru concerte pe seară

În această seară, concertele încep la ora 18.00, iar mâine şi duminică de la ora 17.00. Pe scena Teatrului Gong vor urca artişti de renume, precum Irinel Anghel şi Sorin Romansecu, Mikolaj Trzaska,  trio-ul Szilard Mezei şi multi alţii. Preţul unui bielt pentru o seară de festival este de 25 de lei, iar valoarea unui abonament pentru toate cele trei zile ajunge la 60 de lei.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite