Sibiu: Flavius Moldovan cântă în singura trupă românească de hip hop hardcore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Flavius Moldovan cântă în singura trupă  românească de hip hop hardcore
Sibiu: Flavius Moldovan cântă în singura trupă românească de hip hop hardcore

Flavius Moldovan este bucătar la un restaurant de pizza şi de opt ani de zile compune şi cântă hip hop hardcore în „Odios“, singura trupă din România care abordează acest gen.

Flavius Moldovan face parte, alături de Octavian Radu, din singura trupă de hip hop hardcore din România, care se numeşte simplu, „Odios“. Flavius compune versuri şi cântă în faţa publicului din 2001, dar joaca cu vorbele, rimele şi strofele de hardcore a început de prin 1997. „Am fost influenţaţi de trupele de hardcore de afară, precum americanii de la Gravediggers. În America, prin anii 1994-1995 cam toate albumele de hip hop care ieşeau pe piaţă erau hardcore. Din toate trupele din ţară noi am încercat să fim singurii care cântă hardcore. Asta pentru că se potriveşte foarte bine cu felul nostru de a privi lucrurile. Adică mai negru decât văd ceilalţi, noi nu vedem lucrurile în roz“, declară Flavius Moldovan. Şi asta nu pentru că Flavius şi Octavian sunt pesimişti, ci pentru că au ales să vorbească prin muzica lor despre partea proastă a situaţiei în care se găseşte societatea actuală. Ei cântă despre absurditatea lumii actuale şi iau în derâdere instituţii ale statului şi lucruri considerate de mulţi sfinte.

Colaborează cu o trupă din Franţa
„Fiecare om are o parte bună şi o parte întunecată. Pe noi ne fascinează partea întunecată şi o explorăm. Mineriadele, spre exemplu, au fost evenimente negre, am scris un cântec despre ele. Suntem oameni normali, lucrăm cu oameni, dar avem şi piticii noştri“, subliniază solistul hip hop. Iar aceşti pitici, aşa cum îi numeşte Flavius, se cheamă umor negru pe care trupa Odios îl foloseşte din plin. „Chair ţinem legătura cu o trupă din Franţa care se cheamă Humour Noir, vom avea o compilaţie pe un album viitor“, precizează Flavius. Fiecare din cei doi îşi scrie strofa lui şi la refrene lucrează împreună. Inspiraţia le vine de peste tot, cum ar fi un tomberon pe care un om al străzii a pus o pancartă pe care scria „Mai aruncaţi şi haine“. Aşa s-a născut ideea piesei „Zeul Panică“ care vorbeşte despre cerşetorii din Sibiu şi din România. Trupa Odios are deja două albume înregistrate şi scoase pe piaţă, unul în 2008, „Stropi de moarte“ şi celălalt în acest an, sub titlul „Morbid“. Au cântat în concerte în ţară alături de solişti consacraţi, dar nu acesta este ţelul lor. „Nu ţinem neapărat să cântăm pe scenă cu trupe de la noi, ci de afară, trupe care abordează acelaşi gen de hip hop ca şi noi“, mai spune Flavius.

Unul licenţiat în litere, celălalt pizzer
Octavian este licenţiat în litere şi provine dintr-o familie de scriitori. Flavius n-a făcut studii de specialitate, dar versurile lui nu sunt mai puţin valoroase. Când nu compune şi nu este în studio să înregistreze vreo piesă, Flavius face pizza, de cinci ani lucrând ca bucătar la o importantă pizzerie din oraş. „Bucătăria mă pasionează de ceva timp. Am lucrat cu un italian şi m-am orientat către un loc de muncă într-o pizzerie. Îmi place să fac pizza“, declară încântat Flavius.

Face salturi cu paraşuta
„Am făcut armata la paraşutişti şi îmi place să sar cu paraşuta. Am doar câteva salturi, dar vreau să merg la Aeroclub pentru a continua acest sport, vreau să-mi obţin brevet. Un alt lucru care îmi place mult este bucătăria tradiţională şi preparatele din vânat“, declară Flavius Moldovan.

Fast food, creator de graşi
„Nu suport rutina, monotonia, tot timpul trebuie să fac ceva nou. Apoi, nu-mi place mâncarea fast food, creează graşi, trebuie să fac o piesă „Fast food, creator de graşi“. Nici generaţia emo nu-mi place, avem o piesă şi despre un tânăr emo“, mai spune Flavius Moldovan.

Întrebări şi răspunsuri
Ce urmează cu trupa Odios?

Vom avea primul nostru videoclip pe care îl filmăm în două săptămâni, la Copşa Mică. Acolo nici nu trebuie să filmăm în culori sepia, pentru că deja este gri. Videoclipul va fi pentru melodia „Mireasa Moartă“.

Aveţi şi proiecte solo?
Da, Octavian va lansa primul său album solo, album autobiografic intitulat „Fiul lui Gheorghe“ iar eu lansez în luna decembrie albumul meu, „Mortul Umblător“. În mare, este vorba despre schimbările din ultimii ani care mă fac să nu mă mai simt acasă. Unde era înainte o băcănie, acum este dealer de telefonie mobilă.

De ce şi proiecte solo?
Avem lucruri în comun, dar şi lucruri care nu se potrivesc împreună. E alt fel de a face muzică când o faci singur.

Profil
Născut:
7 februarie 1984, Sibiu
Studii: Liceul Economic Sibiu
Familie: Necăsătorit

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite