Modelele Sibiului se implică în lupta anti-drog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru le vorbi elevilor pe limba lor şi pentru a-i face să înţeleagă mai bine că trebuie să se ferească de etnobotanice şi droguri, Prefectura Sibiu i-a cooptat în „brigada anti-drog” pe câţiva dintre cei mai cunoscuţi şi talentaţi tineri sibieni ai momentului.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO - Angajaţii Prefecturii Sibiu au realizat un film anti-etnobotanice

Imediat au răspuns prozitiv şi s-au alăturat proiectului modele sociale, precum: actriţa Ofelia Popii, naistul Radu Nechifor, alpinistul Teodor Tulpan, cântăreaţa Anya, actorul Florin Coşuleţ şi campioana mondială la culturism Liliana Pall.

Pentu început, cu toţii apar într-un videoclip de mai bine de trei minute ce promovează o viaţă sănătoasă şi luptă împotriva drogurilor, film ce a fost lansat pe internet şi urmează a fi prezentat în şcolile şi liceele sibiene. „Obiectivul acestui proiect este conştientizarea tinerilor cu privire la consumul plantelor etnobotanice şi găsirea unor modele de urmat, oameni tineri, din societatea sibiană”, a declara prefectul de Sibiu, Horaţiu Răcuciu. „Drogul meu este muntele”, a spus, scurt şi la obiect, alpinistul Teodor Tulpan.

Conform ultimei evaluări a autorităţilor sibiene, în oraş mai funcţionează în acest moment doar trei magazine ce au ca scop comercializarea plantelor etnobotanice. În urma campaniilor din acest an, numărul acestora a scăzut semnificativ.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite