Mobilă transformată în opere de artă la Muzeul Astra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus” vernisează mâine de ora 17.00 expoziţia „Arta mobilierului pictat. Unelte şi culoare". Evenimentul are loc la Casa Artelor din Piaţa Mică, nr. 21, şi se evidenţiază prin piesele de mobilier expuse, transformate din simple obiecte casnice în adevărate opera de artă.

CITEŞTE ŞI:

36.000 de lei pentru Olimpiada "Meşteşuguri artistice tradiţionale"

“Meseria de dulgher este una din cele mai vechi meserii în prelucrarea lemnului, din care s-au dezvoltat altele, printre care se numără şi cea de tâmplar. În atelierele de tâmplărie se confecţionau diferite componente ale construcţiilor şi ale anexelor gospodăreşti, dar şi mobilierul casei. Maiştrii tâmplari erau specializaţi în prelucrarea lemnului, decorare prin încrustare şi pictură, lucrând atât în cadrul gospodăriei, în biserici şi în clădiri publice. Pictorul adăuga culoarea pentru a da un plus de valoare artistică şi pentru a încânta privirea”, explică Simona Malearov, muzeograf în cadrul CNM Astra.

Cele mai vechi piese prezentate datează din secolul al XVII-lea.

Atracţia expoziţiei o reprezintă reconstituirea unui atelier de tâmplărie de la începutul secolului al XX-lea cu recuzita specifică: bancul de tâmplărie, uneltele tradiţionale pentru prelucrarea lemnului cum ar fi rindeaua, ferăstrăul sau sfredelul. Expoziţia poate fi vizitată până în 15 octombrie iar preţul unui bilet de intrare costă 5 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite