Sibiu: Alina Mitrea, graţia de la ghidonul motocicletei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când se urcă în şa ori când se luptă pentru drepturile motocicliştilor la un trafic civilizat, Alina Mitrea este la fel: curajoasă, puternică, ambiţioasă şi mereu feminină.

O vezi în trafic rulând graţios pe o motocicletă pictată cu flăcări. O coamă brunetă ieşită de sub cască, braţe hotărâte pe ghidon, mijloc subţire, picioare lungi strânse în blugi şi o pereche de bocanci. Îţi zici că sigur trebuie să fie o fată extraordinară, dacă are curajul să urce pe motocicletă şi să înfrunte traficul tot mai haotic al Sibiului. Şi Alina Mitrea chiar este o persoană de excepţie, nu pentru că n-ar mai fi femei motocicliste, ci pentru că Alinuţa, cum este alintată de prieteni, face mai mult decât să se urce pe motocicletă şi să meargă la serviciu. Ea se implică foarte mult în programele sociale ale clubului Avatar RC din care face parte, în acţiunile de revendicare a drepturilor pe care motociclişti nu le au pe străzile româneşti şi de conştientizare în rândul motocicliştilor a riscurilor pe care le implică mersul pe motocicletă, importanţa echipamentului şi a experienţei la ghidon înainte de „accesarea” unei motociclete mult prea puternice.

E fan Moto GP dar are un chopper
Are permis de moto de doi ani şi tot de atunci şi motocicleta care a însoţit-o în peste 15.000 de kilometri de drum, un chopper Yamaha Virago 535. „Este o motocicletă foarte bună. Sunt mulţumită de ea, este confortabilă iar la un drum lung nu eşti nevoit să faci opriri dese”, explică Alina. Şi-a luat-o cu credit pe patru ani iar, dacă punem la socoteală şi rata lunară, peste jumătate din salariu îl cheltuie pentru motocicletă. De unde dragostea pentru motociclist? Era mică când privea la Formula 1 cu tatăl ei şi apoi la Moto GP. „Pe la vreo 15 ani am început să mă uit la competiţiile televizate din Moto GP. Încă de atunci sunt fan Valentino Rossi. Îmi plăcea cum se juca făcând depăşiri pe viraje, cu un curaj nebun. Mi-ar plăcea să urmăresc din tribune un Mare Premiu şi până acolo să merg pe motocicletă”, declară Alina. Îi plac drumurile lungi prin ţară, dar din lipsa timpului nu face excursii prea multe, doar la întruniri moto şi ieşiri cu clubul. „Cel mai lung drum a fost la Praid, eram la început şi aveam doar două mii de kilometri la bord. Am fost într-un tur al mănăstirilor din Moldova, dar acolo am mers ca pasager”, povesteşte tânăra. Întrunirea de la Hunedoara este preferata ei pentru amplasarea de vis a locaţiei: munţi în depărtare, păduri, verdeaţă din belşug şi aer curat. „Întrunirea de la Braşov se ţine într-un camping în care este pietriş pe jos. Acolo nu-mi place”, spune Alina.

Nuntă în iulie, ca-n „November Rain”
Este căsătorită cu Alex de ceva timp şi în această vară fac nunta. Şi el are motocicletă iar la nunta lor vor veni peste 40 de perechi de motorişti. „Avem 210 invitaţi şi vreo 40 vin cu motocicletele. Nunta noastră este inspirată din videoclipul „November Rain” al lui Guns N’Roses, Alex este un mare fan al trupei. Costumele noastre vor fi ca ale protagoniştilor din clip, tortul este la fel, va avea 15 kilograme. Invitaţii vor veni îmbrăcaţi aşa cum se simt ei bine, pot să vină şi în haine de piele dacă vor. Cât priveşte muzica, încercăm să profităm de cât mai multe momente în care să punem rock, heavy metal în special”, detaliază încântată Alina.

Îi place să prelucreze fotografii
Este pasionată de fotografie şi de prelucrarea imaginilor, care o conduc la rezultate neaşteptate. „Îmi place să lucrez în Photoshop, să prelucrez fotografii, să le modific contrastul... Vreau să învăţ cât mai multe despre acest program.”
„Nu-mi plac manelele, Paraziţii, ceaiul verde, ciocolata amăruie ori ananasul. De gătit îmi place, gătesc de mult timp, pastele îmi ies cel mai bine”, precizează Alina.

Ai avut un accident anul trecut. Cum de n-ai renunţat la motor?
A.M.:
Accidentul a fost minor, dar m-a trezit la realitate. M-am speriat foarte rău atunci, dar nu s-a pus problema să renunţ la mersul pe motocicletă. Înainte de acest episod eram mult prea stăpână pe mine, acum merg mult mai prudent.
Ce acţiuni mai aveţi cu Avatar RC?
A.M.:
Lucrăm cu poliţia într-o altă activitate care se numeşte „Trăieşte viaţa, nu clipa!”. În primul rând vom merge în licee, la clasele a XI-a şi a XII-a, pentru că ei sunt viitorii motociclişti. Vrem să le transmitem, printre altele, că e foarte importantă experienţa înainte de a trece la un motor foarte puternic.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite