Mitichi Calendar devine Baroque în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitichi Calendar, cel mai longeviv produs de fotografie de modă din țară a ajuns la cea de-a patra ediție. Una cu totul și cu totul specială, denumită „Sibiu BAROQUE, baROCK”. Calendarul implică 12 şedinţe foto, derulate în cele mai reprezentative locații baroce sau având în centrul atenției cele mai interesante elemente baroce neobaroce și rococo din Sibiu și județul Sibiu.

CITIȚI ȘI:

Prima ediţie a Târgului de bucate tradiţionale „Branduri trasilvănene” va avea loc în weekend, la Sibiu

Turneul „Celelalte Cuvinte – 30 de ani”, poposește în Vintage pe 9 noiembrie

Proiectul se integrează perfect în strategia culturală a Sibiului pentru anul următor. Pentru a scoate la suprafață frumusețea barocă a orașului, shootingurile pentru Mitichi Calendar 2012 vor avea loc la Muzeul Brukenthal, Casa cu Cariatide, lângă statuia Sfântului Nepomuk, la Biserica Romano Catolică sau în Biblioteca Astra. De asemenea, cadre importante din viitorul calendar vor fi trase în Piața Ferdinand din Mediaș, la reședința de vară a Baronului Brukenthal de la Avrig sau la Biserica Armenească din Dumbrăveni. „Ineditul proiectului este dat de tema calendarului, Sibiu Baroque, temă ilustrată prin 12 cadre în care se împletesc frumusețea elementelor de arhitectură și artă barocă, cu o compoziție inedită”, spune Dumitru Preda, creatorul conceptului.

De-a lungul celor patru ediții, Mitichi Calendar a trecut prin transformări radicale. A început cu Women în real life, în anul 2009, o selecție de fotografii „fine art”. 2010 a fost anul Cirquoteque, o îmbinare a temelor literare argheziene și maioresciene în care estetica urâtului și formele fără fond au fost redate prin contrastul locațiilor, multe dintre ele în ruină sau pline de mizerie cu accentele de culoare ale vestimentației modelelor. Anul 2011 a fost cel în care Mitichi Calendar a depășit granițele județului și a devenit un brand național.

Sub sloganul „The natural beauties of Romania”, calendarul din 2011 s-a transformat într-un produs turistic 100%, locațiile de filmare fiind bine alese, dintre cele mai cunoscute obiective turistice naturale din țară. În 2012, calendarul se reîntoarce acasă, la Sibiu, pentru a combina într-un produs unic frumusețea arhitectonică a orașului și a județului cu cea a creațiilor vestimentare și a modelelor ce vor apărea în paginile calendarului. „Toate fotografiile din calendar se încadrează ca și compoziție în același curent baroc. Vom folosi recuzita pentru a crea legături între actualitate și epoca barocă”, mai spune Dumitru Preda.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite