Sibiu: Miresele din Sibiu îşi fac manichiura din aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sibiu: Miresele din Sibiu îşi fac manichiura din aur
Sibiu: Miresele din Sibiu îşi fac manichiura din aur

Pentru nu mai mult de 250 de lei miresele sibience îşi pun foiţă de aur pe unghii. Clasica manichiură franţuzească este doar pentru miresele conservatoare, căci cele îndrăzneţe şi nonconformiste aleg strălucirea aurului.

Pentru ziua nunţii, femeile ar face orice să arăte divin în rochia de mireasă. Şi cum s-au dus de mult vremurile în care tot ce conta era ca rochia să fie albă, acum şi manichiura trebuie să fie specială pentru nuntă, nu numai coafura, machiajul sau pantofii. Iar unghiile din gel făcute cu ajutorul lămpii de ultraviolete şi decorate cu aur sunt ultima fiţă a sibiencelor care-şi pun pirostriile. Cum probabil deja aţi ghicit, nu este vorba de aur de 24 de carate, ci de foiţe profesionale de manichiură, produse de o importantă companie din domeniu, care au în componenţă un procent nu foarte mare de aur.

Noile tendinţe apar la târguri de specialitate
Sibianca Cristina Mărgineanu este tecnician de unghii de patru ani şi a descoperit foiţele de aur în urmă cu câteva luni la unul dintre târgurile internaţionale de manichiură la care obişnuieşte să meargă. „Merg des la târguri pentru că mereu apar lucruri noi şi trebuie să fiu în pas cu tendinţele. Aşa am găsit şi foiţele de aur, la un târg internaţional care a avut loc în Bucureşti. Am făcut comandă la firma care le producea şi le-am folosit pentru prima dată la o mireasă care dorea ceva diferit faţă de tot ce se făcuse până în acel moment pe unghii. De atunci am făcut multor mirese manichiură cu foiţele de aur, se pot face foarte multe modele“, a precizat Cristina Mărgineanu.

Durează  maxim patru ore
Cristina ne-a explicat că pentru un tecnician de unghii nu este greu să facă o astfel de manichiură, tehnica fiind în mare parte aceeaşi ca în cazul altor materiale precum florile presate sau feliuţe de fructe din ceramică. Foiţa de aur tăiată în diferite forme se aplică pe unghia construită cu ajutorul gelului special după care tecnicianul aplică cu ajutorul pensulei încă un strat subţire de gel. Degetul este ţinut apoi aproximativ un minut sub razele ultraviolete şi astfel foiţa de aur este fixată în unghie. O scurtă şlefuire şi manichiura este gata. Dar nu mai devreme de trei ore. „În funcţie de cât de lungi îşi vor clientele unghiile, realizarea manichiurii poate dura până la patru ore“, a mai spus Cristina. Dar ce înseamnă patru ore pentru miresici când vine vorba de frumuseţe. Dacă au avut răbdare să-şi ţină mâinile pe masa de manichiură, tot ce mai trebuie să facă este să plătească de la 110 la 250 de lei, acesta fiind preţul unei manichiuri de aur.

Aur pe toată mâna
Manichiura nu înseamnă doar unghii furmos aranjate, ci şi mâini îngrijite. Pentru un impact şi mai mare, Cristina şi-a sfătuit clientele mirese că pot opta şi pentru picturi/colaje cu foiţă de aur şi pe degete şi mâini, iar rezultatul este cum nu se poate mai spectaculos.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite