Mirela Gligore: „Primarul este un om ştie să se facă respectat şi foarte politicos“(PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa biroului de presă al primăriei Sibiu se declară îndrăgostită de munca pe care o desfăşoară. Îi vine ca o mănuşa, spune Mirela şi speră să facă asta toată viaţa.

Mirela Gligore a început să lucreze la  Primăria din Sibiu  în 2003. Se numără printre fericiţii absolvenţi de studii superioare care şi-au găsit rapid un loc de muncă. „Am avut liceenţa în iunie şi în 15 iulie deja m-am angajat. Am văzut într-un ziar anunţul de angajare şi m-am prezentat. Am lucrat ca secretara mai întâi şi eram extrem de încântată pentru că îmi doream să lucrez în comunicare", spune Mirela.  Acu recunoaşte că acea perioadă i-a folosit foarte mult. „Am reuşit să aflu fiecare serviciu, să cunosc atribuţiile fiecăruia şi să îmi dezvolt relaţiile cu colegii. Uitându-mă în trecut, cred că mi-a prins foarte bine“, spune purtătoarea de cuvânt.

Despre Klaus Iohannis spune că părerea şi-a format-o încă de pe atunci. „Îl vedeam ca pe un om care ştie să se facă respectat şi foarte politicos. Acum părerea mea s-a mai îmbunătăţit“, declară PR-ista. Secretară a luicrat, în cadrul Primăriei mai puţin de una an. În 2004 a aflat că se fac angajări la Biroul de Presă şi a mers şi acolo la concurs, l-a luat cu brio şi de atunci e extrem de mulţumită profesional. „Am aflat că trebuie să ştii două limbi străine, franceză şi engleză, şi m-am prezentat. E o muncă extrem de frumoasă, iar satisfacţiile sunt multiple. Eşti extrem de mulţumit când faci un material, un comunicat de presă prin care dai veşti bune comunităţii. De exemplu, că se termină de reabilitat o stradă sau altceva benefic oraşului“, susţine Mirela Gligore.
Îi place atât de mult comunicarea, încât nu crede că alt domeniu ar fi mai potrivit pentru ea. În presă vede un partener, dar chiar dacă muncaei este apropiată de presă, crede că niciodată nu ar putea face asta. „Eu am o familie şi sunt familistă. În presă ştiu că pleci la muncă şi nu ai niciodată certitudinea că te întorci acasă la o anumită oră. Mie îmi place să ştiu exact cât timp îmi pot peterece cu familia într-o zi“, adaugă purtătoarea de cuvânt.

2007 cel mai intens an
Şi din punctul de vedere al ei, în calitate de şef al Biroului de Presă din cadrul Primăriei Sibiu, spune că anul 2007, când Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană, a fost unul extrem de frumos, nu greu, dar intens. Experienţa de atunci a ajutat-o foarte mult. „2007 a fost un an extrem de interesant. Practic nu era săptămână fără cel puţin 3 evenimente majore, vizite oficiale şi aşa mai departe. Noi atunci am avut cele mai multe contacte cu presa atât naţională cât şi internaţională“, adaugă Mirela Gligore.

Primarul a creat echipa
Klaus Iohannis spune că e motorul principal al Primăriei, cel în jurul căruia s-a creat o echipă extrem de puternică ce dă şi rezultate pe măszură. „Primarul a fost cel care ne-a insuflat tuturor necesitatea muncii în echipă. Practic de la el am învăţat cu toţii să comunicăm şi să colaborăm foarte bine între servicii. Colaborăm extrem de bine şi suntem o echipă extrem de bună“, spune purtătoarea de cuvânt.

Ce îi place
Se declară o familistă convinsă, motiv pentru care, tot timpul liber şi-l petrece în familie. Mare ei relizare, băieţelul de 2 ani şi 9 luni, Robert, este cel direct răspunzător de timpul liber al ei. În rest, îi place foarte mult să citească.
Ce nu îi place
Nu îi place să meargă la cumpărături, soţul fiind cel care se ocupă de „aprovizionare“, pentru că detestă aglomeraţia. Atunci când e obligatoriu, cumpără rapid ce are nevoie, pentru să îi e simplu sî se decidă.

Întrebări şi răspunsuri:   
În afară de comunicare, ce ţi-ar place să faci?

Traduceri. Îmi place tare mult limba engeză, citesc şi acum foarte mult şi cred că aş face asta cu tot atâta plăcere cu care şi „comunic“ în acest moment.
Care sunt avantajele primarului, din punctul de vedere al tău ca PR-ist?
Eu consider că este un om ce ştie să comunice extrem de bine. Săpâneşte cu adevărat arta comunicării, lucru extrem de important pentru o poersoană publică. Din păcate, la nivel naţional chiar, întâlnim destule personalităţi cu mari deficienţe la capitolul comunicare.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite