Mircea Cazan: Tradiţia trebuie susţinută în continuare pentru a da speranţă tinerelor generaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul sibian Mircea Cazan a participat în week-end la sărbătorea câmpeneasca de la Păuca şi a fost impresionat de ceea ce a văzut acolo. Impresiile lui le găsiţi mai jos.

CITEŞTE ŞI:

TOP AVERI - Deputatul Mircea Cazan este cel mai avut parlamentar din Sibiu


"Mă bucur că am fost invitat în calitate de deputat al Colegiului 6, la Festivalul 'Datină Străbună pe Secaş' care a avut loc sâmbătă, în comuna Păuca. Astfel am considerat că trebuie să reîncep activitatea din 2011 în colegiul meu, mai ales în Ţara Secaşelor, unde mă simt ca acasă. Se ştie că obârşia îmi e din Mărginimea Sibiului si din Tara Secaselor. Pentru mine ca sibian este o mândrie să văd că încă sunt păstrate vii tradiţiile. Nu există plăcere mai mare decât să vezi tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale, care cântă şi joacă şi astfel îşi pun speranţa că ce este bun nu se va schimba.

În calitate de parlamentar, cred că tradiţia trebuie susţinută în continuare, iar alocarea de fonduri pentru cultură din partea autorităţilor locale şi centrale trebuie să nu aibă de suferit din cauza crizei. Este foarte important să nu uităm cine suntem cu adevărat şi asta nu se poate decât păstrându-ne neîntinate tradiţiile, portul şi mai ales valorile. Pentru unii a părut ciudat că m-am îmbrăcat în costum tradiţional românesc, când mi-am inaugurat cabinetele de parlamentar în teritoriu şi la diverse ocazii când am fost plecat în străinătate. Chiar cred că ne tragem seva din valorile curate ale ţăranului român cu credinţa în Dumnezeu", a transmis Mircea Cazan.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite