Mirabela Delia Peperigeanu: Visează să lucreze într-o agenţie de publicitate din Anglia sau SUA (PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirabela lucrează acum în vânzări şi ca team lider pentru mai multe agenţii de publicitate din Bucureşti. A lucrat şi pe organizare de evenimente şi spune că asta simte că i se potriveşte cel mai bine.

CITIŢI ŞI:

Ioan „Micky” Stoica: astăzi lumea nu dansează, stă faţă în faţă şi ţopăie sau mişcă din mâini

Hugo Wolff a înfiinţat prima trupă de dans contemporan

Dumitru Batâr: “Aştept peste 400 de studenţi la Facultatea de Ştiinţe”


Imediat ce a terminat liceul, Mirabela a dat admitere la Facultatea de Protecţia Mediului din Sibiu. Se declară o ecologistă convinsă şi iubeşte natura. „Acum sunt implicată într-un proiect ecologic care se defăşoară la nivel naţional, dar fac voluntariat”, spune sibianca. Ulterior s-a mai înscris la o facultate, de Comunicare şi Relaţii Publice. „Iubesc natura, verdele proaspăt, şi până acum doi ani am visat să devin inspector pe protecţia mediului. Am abandonat însă acest vis, privind în jur. În facultate, din păcate, înveţi puţine lucruri practice, mai multă teorie, şi nu mi-am găsit încă un job unde să pot practica efectiv. De aceea am renunţat şi oricum, cred că mi se potriveşte mai bine ceea ce fac”, spune Mirabela Peperigeanu.


Vânzări pe timp de criză
Acum lucrează ca şi consultant de vânzări şi supervisor sau team lider pentru mai multe agenţii de publicitate din Bucureşti. Îi place ceea ce face, deşi recunoaşte că uneori jobul e mult prea solicitant. Lucrează efectiv cu oamenii şi de multe ori este extrem de dificil. „Trebuie să fi foarte maleabil, dar mi se pare extrem de interesant ceea ce fac. În plus, am tot felul de proiecte şi întâlnesc situaţii cu care credeam că nu mă voi întâlni niciodată. Intru în contact, în permanenţă cu diverse persoane şi de la fiecare am ceva de învatat şi „furat“, spune Mirabela. Chiar dacă se tot vorbeşte despre criză, în opinia sibiencei lucrurile nu sunt chiar grave. „Sunt luni bune şi luni proaste, nu pot spune că nu merg vânzările“, spune Mirabela.


Organizată şi meticuloasă
I-a place enorm de mult să lucreze în publicitate, să aibă propria firmă sau să plece în străinătate să muncască întro Agenţie de gen. Cu toate acestea, nu îi displace România. Crede că organizarea evenimentelor este jobul cel mai potrivit pentru ea. „Acesta cred că mi se potriveşte cel mai bine pentru că şi eu sunt foarte organizată şi meticuloasă.“, spune tânăra.


Proiectele culturale sunt preferatele
Proiectul la care a muncit extrem de mult, dar care i-a adus şi multe satisfacţii s-a consumat de mai mult timp. Lucra la o firmă ce organiza evenimente şi a fost cea care a coordonat tot ce a însemnat pregătirea unui simpozion. „Era un proiect desfăşurat la Palatul Brukentahal, în Avrig pe tema „Baroc cu viitor“. A fost un eveniment pentru atragerea de fonduri, la care au participat aproximativ 100 de persoane, şi m-am ocupat singură de el. Îmi place foarte mult să organizez evenimente“, spune Mirabela Peperigeanu. Preferatele ei sunt evenimentele culturale şi spune că i-ar fi plăcut să facă parte din echipa care a organizat evenimentul „Sibiu  - Capitală Culturală Europeană 2007“, iar dacă Sibiu ar mai aea încă o dată această şansă, ar pune umărul la munca de organizare, chiar daca ar fi vorba de voluntariat.

Profil:
Data Naşteri: 13 august 1985, Sibiu
Studii: Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Master în Comunicare în afaceri şi Relaţii publice ale firmei, ULB Sibiu
Familie: necăsătorită

Ce îi place:
Mirabelei îi place să călătorească. În acest sens, anul acesta a fost la Florenţa şi Budapesta, iar luna viitoare se pregăteşte de o vacanţă în Ibiza, Madrid şi Barcelona. În plus, îi place foarte mult să citească, în special romane, dar nu numai.

Ce nu îi place:

Mirabela recunoaşte, nu îi place deloc să gătească şi să stea în bucătărie. De asemenea, detestă fumatul şi se felicită pentru faptul că a reuşit să stea departe de acest viciu.

Întrebări şi răspunsuri:
Dacă ar fi să pleci din ţară, unde ţi-ai dori să lucrezi?

Cred că în Anglia sau Statele Unite ale Americii, într-o agenţie de publicitate. Dar nu sunt hotărâtă  momentan să plec şi sunt conştientă că ar fi destul de dificil. Nici dacă rămân în ţară şi reuşesc să îmi fac agenţia mea nu m-aş simţi mai puţin împlinită.
Ce îţi place chiar atât de mult la publicitate?
Nu vorbesc despre publicitatea făcută la birou. Eu sunt o fire activă şi îmi place mai mult partea de strategie de marketing şi implicit munca de teren,. Îmi place să lucrez cu oamenii deşi uneori e dificil, să schimb idei şi opinii.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite